Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Krompirjev golaž

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12
krompirjev golaz

Krompirjev golaž je jed, ki v osnovi izvira iz Madžarske in je različica tradicionalnega govejega golaža. Namesto govejega mesa je glavna sestavina jedi krompir.

Običajno dodamo še različno zelenjavo, kot je čebula, paradižnik in paprika. Krompirjevega golaža ne moremo pripraviti brez sladke paprike v prahu, saj je to ključna začimba madžarske kuhinje. Jed se običajno kuha v velikem loncu in se lahko postreže kot obilen in nasiten vegetarijanski obrok. Krompirjev golaž je okusna jed, ki jo najpogosteje postrežemo ob hladnih dneh.

1. Kako pripravimo krompirjev golaž?


Običajno se golaž pripravlja z mesom, a je lahko tudi krompir odlična izbira za pripravo golaža. Krompir je nasiten, hranljiv in absorbira okuse drugih sestavin. Dodana zelenjava, kot so čebula, paprika in paradižnik, jedi dodajo še globlji okus in teksturo.

Paprika je ključna začimba madžarske kuhinje, ki je med pripravo krompirjevega golaža ne smemo izpustiti. Jedi doda topel, sladek in rahlo dimljen okus.

Krompirjev golaž se običajno kuha v velikem loncu, kjer vse sestavine nekaj časa dušimo, da se vsi okusi povežejo med sabo. Krompirjev golaž postrežemo s kislo smetano in sesekljanim svežim peteršiljem, kar doda kremast in svež kontrast bogatim in slanim okusom jedi.

Če se nam zgodi, da je golaž bolj tekoč kot bi si želeli, ga lahko zgostimo in to popravimo. Nasveti čakajo tukaj.

Pravim ljubiteljem mesa pa lahko pripravimo lahko tudi: 

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Krompirjev golaž

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

V velikem loncu pri srednji temperaturi segrejemo oljčno olje. Dodamo čebulo in jo kuhamo približno 5 minut, dokler se ne zmehča. Dodamo še česen in rdečo papriko ter kuhamo še 2 do 3 minute.

2. Korak

Dodamo papriko, kumino, sol in črni poper ter premešamo. Dodamo na kocke narezan krompir, pelate in zelenjavno jušno osnovo. Zavremo, nato zmanjšamo temperaturo in kuhamo še približno 20 do 25 minut oziroma dokler krompir ne postane mehak.

3. Korak

Poskusimo in po potrebi prilagodimo začimbe. Postrežemo še vroče, po želji z dodatkom kisle smetane in sesekljanega svežega peteršilja.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,56 €
Skupaj:
14,04 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno