Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Goveji golaž in kruhovi cmoki

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 18
goveji golaz in kruhovi cmoki

Golaž je nasitna jed polnega okusa, ki redkokdaj razočara. Največji bonus je ta, da ga lahko skuhamo več in ga enostavno zamrznemo v skrinji še za naslednjič. Isto lahko naredimo s kruhovimi cmoki, s katerimi se lahko znebimo starega kruha. P.S. Pa ne pozabite, da k slastnemu golažu veliko pripomore predvsem potrpežljivost. ;)



Pa dober tek!

Pripravimo lahko tudi:


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • 1 kg mlade govedine
  • 1 kg čebule
  • olje ali mast
  • lovorov list
  • sol
  • poper
  • mešanica začimb za golaž
  • Polovico hleba
  • 3 jajca
  • mleko
  • sol
  • poper
  • malo moke
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Čebulo nasekljamo in jo pričnemo pražiti na olju ali masti. Med praženjem malo solimo in stalno mešamo, da se čebula ne zažge.
2
Ko se čebula razpusti in ostekleni, dodamo na kocke narezano goveje meso.
3
Med praženjem meso popramo in solimo ter dodamo lovorove liste.
4
Ko meso spusti vodo, dodamo 4 čajne žličke mešanice za golaž.
5
Pražimo še pet minut, da se meso lepo obarva in nato zalijemo z litrom vode.
6
Lonec pokrijemo in na zmernem ognju kuhamo dokler se meso ne zmehča oz. dokler ne dobimo željene gostote.(*Približno 2 uri.)
1
Pri pripravi kruhovih cmokov je najbolje, da uporabimo star kruh, saj je to zelo dober način, kako se ga znebiti. Če pa ga nimamo pri roki, lahko brez težav uporabimo tudi svež kruh.
2
Kruh narežemo ali natrgamo na majhne košče in ga damo v večjo posodo.
3
V posodo dodamo jajca, mleko (približno 2 dcl), sol in poper. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo pocasto zmes. Dodamo še čisto malo moke – le toliko, da deluje kot lepilo.
4
Preden oblikujemo kruhove cmoke/kroglice, zmes pustitmo počivati.
5
Za lažje oblikovanje kroglic (da se vam zmes ne bo toliko prijemala na roke), si jih lahko malo zmočimo.
6
Na koncu krogljice rahlo povaljamo po moki.
7
Cmoke skuhamo v osoljenemu kropu. Ko voda zavre, cmoke prenesemo vanjo in jih kuhamo približno 8 minut. Če jih kuhamo predolgo, razpadejo.
8
Cmokov lahko naredimo tudi več in jih shranimo v skrinjo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno