Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Goveji golaž in kruhovi cmoki

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 18
goveji golaz in kruhovi cmoki

Golaž je nasitna jed polnega okusa, ki redkokdaj razočara. Največji bonus je ta, da ga lahko skuhamo več in ga enostavno zamrznemo v skrinji še za naslednjič. Isto lahko naredimo s kruhovimi cmoki, s katerimi se lahko znebimo starega kruha. P.S. Pa ne pozabite, da k slastnemu golažu veliko pripomore predvsem potrpežljivost. ;)



Pa dober tek!

Pripravimo lahko tudi:


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Goveji golaž in kruhovi cmoki

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 18

Sestavine:

  • 1 kg mlade govedine
  • 1 kg čebule
  • olje ali mast
  • lovorov list
  • sol
  • poper
  • mešanica začimb za golaž
  • Polovico hleba
  • 3 jajca
  • mleko
  • sol
  • poper
  • malo moke

Navodila za uporabo:

1. Korak

Čebulo nasekljamo in jo pričnemo pražiti na olju ali masti. Med praženjem malo solimo in stalno mešamo, da se čebula ne zažge.

2. Korak Ko se čebula razpusti in ostekleni, dodamo na kocke narezano goveje meso.
3. Korak Med praženjem meso popramo in solimo ter dodamo lovorove liste.
4. Korak Ko meso spusti vodo, dodamo 4 čajne žličke mešanice za golaž.
5. Korak

Pražimo še pet minut, da se meso lepo obarva in nato zalijemo z litrom vode.

6. Korak

Lonec pokrijemo in na zmernem ognju kuhamo dokler se meso ne zmehča oz. dokler ne dobimo željene gostote.

(*Približno 2 uri.)

1. Korak Pri pripravi kruhovih cmokov je najbolje, da uporabimo star kruh, saj je to zelo dober način, kako se ga znebiti. Če pa ga nimamo pri roki, lahko brez težav uporabimo tudi svež kruh.
2. Korak Kruh narežemo ali natrgamo na majhne košče in ga damo v večjo posodo.
3. Korak V posodo dodamo jajca, mleko (približno 2 dcl), sol in poper. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo pocasto zmes. Dodamo še čisto malo moke – le toliko, da deluje kot lepilo.
4. Korak Preden oblikujemo kruhove cmoke/kroglice, zmes pustitmo počivati.
5. Korak Za lažje oblikovanje kroglic (da se vam zmes ne bo toliko prijemala na roke), si jih lahko malo zmočimo.
6. Korak Na koncu krogljice rahlo povaljamo po moki.
7. Korak Cmoke skuhamo v osoljenemu kropu. Ko voda zavre, cmoke prenesemo vanjo in jih kuhamo približno 8 minut. Če jih kuhamo predolgo, razpadejo.
8. Korak Cmokov lahko naredimo tudi več in jih shranimo v skrinjo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno