Sestavine:
- 1 kg mlade govedine
- 1 kg čebule
- olje ali mast
- lovorov list
- sol
- poper
- mešanica začimb za golaž
- Polovico hleba
- 3 jajca
- mleko
- sol
- poper
- malo moke
Golaž je nasitna jed polnega okusa, ki redkokdaj razočara. Največji bonus je ta, da ga lahko skuhamo več in ga enostavno zamrznemo v skrinji še za naslednjič. Isto lahko naredimo s kruhovimi cmoki, s katerimi se lahko znebimo starega kruha. P.S. Pa ne pozabite, da k slastnemu golažu veliko pripomore predvsem potrpežljivost. ;)
Čebulo nasekljamo in jo pričnemo pražiti na olju ali masti. Med praženjem malo solimo in stalno mešamo, da se čebula ne zažge.
Pražimo še pet minut, da se meso lepo obarva in nato zalijemo z litrom vode.
Lonec pokrijemo in na zmernem ognju kuhamo dokler se meso ne zmehča oz. dokler ne dobimo željene gostote.
(*Približno 2 uri.)