Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Kruhovi cmoki

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14
kruhovi cmoki

Kolikokrat se vam zgodi, da kupite preveč kruha in ne veste kaj narediti z njim, da se ne pokvari. Za padec sladkorja je rešitev v kruhovem narastku. Za konkretno lakoto, pa so kruhovi cmoki vedno dobra odločitev. Mi smo jih danes dobro začinili in bili so odlični!



Dodatni nasveti:
Poskusite se izogniti stiskanju kruhove mase, medtem, ko jo mešate. Tako bodo cmoki bolj rahli. Rahlo jih stisnete le na koncu, ko jih oblikujete.



Nekaterim otrokom, pa tudi odraslim, ni všeč prisotnost koščkov popražene čebule v cmokih. Temu se elegantno ognete z uporabo sušene, mlete čebule.



Kruhovi cmoki se veliko bolje kuhajo na sopari. Če bi jih kuhali v vreli vodi, je večja verjetnost, da razpadejo.



Začimbna mešanica, ki jo lahko dodate kruhovim cmokom je tudi Zelenjavna osnova. Mešanica je samozadostna in ne potrebuje drugih dodanih začimb, tudi soli ne.



Če ugotovite, da iz navedene mase dobite preveč cmokov, višek položite na pomokano desko in jih zmrznite. Zmrznjene samo preložite v vrečko in shranite za čase, ko ne bo časa kuhati. Direktno iz skrinje jih preložite v lonec.



Obliko kruhovih cmokov lahko spreminjate. Lahko naredite tudi štruco (prato) z dodatkom mesa in jo popečete v pečici.



Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)


Pripravimo lahko tudi:

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Kruhovi cmoki

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14

Sestavine:

  • deska
  • nož
  • posoda za mešanje
  • posoda za kuhanje cmokov
  • pribor za jemanje cmokov iz vroče posode
  • pol kilogramsko belo štruco ali ostale sorte kruha v tej količini
  • mleko (1-2 dl) - bolj je kruh suh, več bo pil
  • 1-  2 jajci
  • sol
  • ščepec popra
  • 1/4 čajne žličke muškatnega oreščka
  • 1/4 čajne žličke mletega česna
  • 1 žlico drobnjaka
  • 1 čajna žlička sušene mlete čebule

Navodila za uporabo:

1. Korak Kruh narežemo na rezine in nato na enakomerne, manjše kocke. 
2. Korak Pretresemo jih v posodo za mešanje. Kruh prelijemo z mlekom in pustimo, da se nekoliko napije / vpije. Če se vam zdi, da je premalo namočeno, lahko dodate še nekaj mleka, vendar ne pretiravajte, da ne bo preveč namočeno.
3. Korak Namočen kruh potresite z začimbami in dodajte obe jajci. 
4. Korak Kruh z rokami (s prsti), nežno premešajte, da se začimbe in jajci enakomerno porazdelijo po vsem kruhu. Iz mešanice nato oblikujte enakomerne kroglice, za velikost pesti.
5. Korak Oblikujte in jih rahlo stiskajte toliko časa, da nastanejo lepe kroglice, brez večjih štrlečih kosov kruha. V posodo, primerno za kuhanje na sopari, nalijte za prst vode, vložite mrežico, ki prepreči direktni stik cmokov z vodo in počakajte, da voda zavre.
6. Korak Cmoke polagajte previdno na mrežico in posodo pokrijte s pokrovko, ki omogoči, da voda ne izhlapi ampak lepo kroži po loncu. Tako soparite približno 10 minut.
7. Korak Cmoke previdno vzemite iz lonca in jih servirajte skupaj z omako ali pa le zabelo in skledo sezonske, priljubljene solate.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno