Kolikokrat se vam zgodi, da kupite preveč kruha in ne veste kaj narediti z njim, da se ne pokvari. Za padec sladkorja je rešitev v kruhovem narastku. Za konkretno lakoto, pa so kruhovi cmoki vedno dobra odločitev. Mi smo jih danes dobro začinili in bili so odlični!
Dodatni nasveti:
Poskusite se izogniti stiskanju kruhove mase, medtem, ko jo mešate. Tako bodo cmoki bolj rahli. Rahlo jih stisnete le na koncu, ko jih oblikujete.
Nekaterim otrokom, pa tudi odraslim, ni všeč prisotnost koščkov popražene čebule v cmokih. Temu se elegantno ognete z uporabo sušene, mlete čebule.
Kruhovi cmoki se veliko bolje kuhajo na sopari. Če bi jih kuhali v vreli vodi, je večja verjetnost, da razpadejo.
Začimbna mešanica, ki jo lahko dodate kruhovim cmokom je tudi
Zelenjavna osnova. Mešanica je samozadostna in ne potrebuje drugih dodanih začimb, tudi soli ne.
Če ugotovite, da iz navedene mase dobite preveč cmokov, višek položite na pomokano desko in jih zmrznite. Zmrznjene samo preložite v vrečko in shranite za čase, ko ne bo časa kuhati. Direktno iz skrinje jih preložite v lonec.
Obliko kruhovih cmokov lahko spreminjate. Lahko naredite tudi štruco (prato) z dodatkom mesa in jo popečete v pečici.
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)
Pripravimo lahko tudi: