Sestavine:
- 200 g prosene kaše
- 1 čebula
- 1 rdeča paprika
- 1 bučka
- 1 žlička BAM Mešanice zeliščni vrt
- 1 korenček
- 100 g feta sira
- Malo BAM ekstra deviškega oljčnega olja v spreju
- 1/2 žličke kurkume
- Sol in poper po okusu
- Sveža bazilika za okras
Prosena kaša z zelenjavo in feta sirom je odličen primer zdrave slane jedi, ki združuje preproste sestavine z bogatimi okusi. Nežna prosena kaša, ki je naravno brez glutena, se odlično poveže s praženo papriko, bučko in korenčkom. Kurkuma doda rahlo pikantno noto in hkrati poskrbi za čudovito barvo jedi. Nadrobljen feta sir pa s svojim slanim okusom ustvari kontrast, ki zaokroži okusno kombinacijo. Priprava je hitra in enostavna, jed pa je idealna tako za kosilo kot za večerjo. Poleg tega vsebuje obilico vlaknin, vitaminov in mineralov, zato je popolna izbira za uravnotežen obrok. Če želiš nekaj lahkega, okusnega in hranljivega, je ta recept prava izbira!
Proseno kašo speri pod hladno vodo in jo skuhaj v slanem kropu po navodilih na embalaži (približno 15 minut). Nato jo odcedi in pusti, da se nekoliko ohladi.
Na segretem olivnem olju prepraži nasekljano čebulo in česen, dokler ne postaneta zlato rjava.
Dodaj na kocke narezano papriko, bučko in korenček ter praži še 5–7 minut, dokler zelenjava ne postane mehka.
V zelenjavno mešanico vmešaj kuhano proseno kašo in na koncu še nadrobljen feta sir.
Vse skupaj nežno premešaj in kuhaj še nekaj minut, da se okusi prepojijo. Postrezi toplo, okrašeno s svežo baziliko.