Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Segedin golaž

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11
segedin golaz
Ena izmed krepkih jedi na žlico, ki se najbolj priležejo v hladnih dneh je zagotovo segedin golaž. Domovina segedina je Madžarska. Pripravimo ga lahko iz svinjskega ali govejega mesa. Če pa želite brezmesno različico, namesto mesa uporabite kuhan fižol v zrnu.


Nasvet:
Pri pripravi segedin golaža lahko uporabite tudi kumino ali brinove jagode, če vam je katera od teh dveh začimb všeč.

Če vam kislina v segedin golažu ne odgovarja preveč, kislo zelje pred kuhanjem splaknite v mrzli vodi.

Po želji lahko segedin golažu dodate tudi malo pikantnosti in uporabite pekočo mleto papriko ali čili.



Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Segedin golaž

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

  • 500 g svinjskega ali govejega mesa za golaž
  • 1 veliko čebulo
  • 500 g kislega zelja
  • Sladka rdeča papriko v prahu
  • Lovor
  • Česen v prahu
  • Žlico sušene jušne zelenjave ali žličko zelenjavne osnove
  • Mleti poper
  • Sol
  • 1 žlico paradižnikovega koncentrata iz tube
  • Po potrebi moko za gostitev

Navodila za uporabo:

1. Korak Čebulo olupite, jo drobno sesekljajte in popražite na poljubnem olju.
2. Korak Popraženi čebuli dodajte meso, posolite, dodajte sladko papriko v prahu, dobro premešajte in pokrito dušite toliko, da meso spusti tekočino in se ta tekočina ponovno pokuha.
3. Korak Sedaj lahko mesu dodate še kislo zelje, od katerega ste odlili zeljno vodo.
4. Korak Ne pozabite dodati tudi paradižnikovega koncentrata in preostalih začimb.
5. Korak Dobro premešane sestavine v loncu zalijte s toplo vodo in kuhajte vsaj 90 minut oziroma toliko, da bo meso postalo mehko. Vode naj bo toliko, da bo zelje z mesom prekrito.
6. Korak Pri nas segedin golaž kuhamo skoraj tako kot govejo juho - dolgo in na nizkem ognju.
7. Korak Vmes ne pozabite občasno premešati po loncu, preveriti okus in po potrebi doliti toplo vodo.
8. Korak Če se vam segedin golaž zdi preredek, naredite podmet iz moke in vode ter tako zgostite jed.
9. Korak Segedin golaž postrezite s krompirjem v kosih, pire krompirjem, polento, kruhovim cmokom ali enostavno z rezino dobrega kruha.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno