Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Pikanten jelenov golaž

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16
pikanten jelenov golaz


  • RECEPT: Krompirjev golaž
  • RECEPT: Divjačinski golaž

  • Golaž je jed, tako preprosta a hkrati tako kompleksna, ki nam pričara harmonijo okusov v naših ustih. Variacije okusa so odvisne od dodanih sestavin in od vrste mesa. Vsak dodatek pusti v golažu svoj pečat.

    Sestavine zadoščajo za 3-4 porcije



    Nasvet:

    Beef brisket začimbna mešanica je pikantna, zato jo ob prvi uporabi dodajte previdno, da jo spoznate.

    Zelenjavna osnova je mleta mešanica zelenjave , ki je že delno soljena, zato jed, preden jo dosolite, poskusite. 


    Recept je prispevala Monika.


    Pa dober tek! :)


    BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

    Pikanten jelenov golaž

    • Čas priprave: 1 ura
    • Težavnost:
    • Št. sestavin: 16

    Sestavine:

    • Lonec s pokrovko
    • Kuhalnico
    • Nož
    • Desko
    • Žličko
    • 350 g jelenovega mesa
    • 2 čebuli
    • 2 stroka česna, za bolj intenziven okus lahko dodate tudi mleti česen
    • 1 žlica moke
    • 1,5 dl rdečega vina
    • 2 dl kuhane kave
    • 1- 2 korenja
    • 1 čajna žlička zelenjavne osnove
    • 1 čajna žlička beef brisket začimbne mešanice
    • 2 dl paradižnikove mezge
    • Sol

    Navodila za uporabo:

    1. Korak Podušite na kose narezano jelenovo meso.
    2. Korak Medtem ko se meso duši, olupite čebulo in jo nasekljajte.
    3. Korak Dodajte jo mesu in pokrito s pokrovko dušite pol ure. Občasno premešajte.
    4. Korak Dodajte nasekljan česen in dobro premešajte.
    5. Korak Potresite z moko in mešajte, da se vsa moka razpusti.
    6. Korak Začinite z zelenjavno osnovo in beef brisket začimbno mešanico.
    7. Korak Po okusu še solite.
    8. Korak Zalijte z vinom, kavo in paradižnikovo mezgo in zopet dobro premešajte.
    9. Korak Pokrito kuhajte na zmernem ognju vsaj 1 uro.
    10. Korak Vmes olupite korenje in ga narežite na večje kolobarje.
    11. Korak Po eni uri kuhanje, korenje dodajte golažu in ga kuhajte še 1 uro.
    12. Korak Dober golaž se vedno dolgo kuha na zmerni temperaturi, da je meso popolnoma mehko in se okusi povežejo.
    13. Korak Vmes občasno premešajte, po okusu dosolite ali dodajte še začimbe ali vodo, če se vam zdi golaž pregost.
    14. Korak Postrezite ga s poljubno prilogo.
    Morda vas zanima
    Morda vas zanima
    Morda vas zanima
    Morda vas zanima
    Morda vas zanima
    Morda vas zanima

    Že poznaš naš YouTube kanal?

    Novice
    Recepti
    Aktualno
    Novice
    Recepti
    Aktualno