Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Meso za golaž iz pečice

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 14
meso za golaz iz pecice

Ponavadi kupim paket govejega mesa, narezanega za golaž in vedno skuham iz njega golaž. Kako kreativno, kajne? :) Res je, da obstaja ogromno vrst mesa za golaž in ni potrebe kuhati vedno enega in istega. Pa vendar. Vedno v loncu, vedno na štedilniku. Danes sem stopila iz svojih okvirjev. Meso za golaž sem pripravila v pečici. Rezultat? Vsi zadovoljni! Sklep? Večkrat ga moram tako pripraviti!



Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
 
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • pečico
  • pekač
  • aluminijasto folijo
  • 500 g govedine narezane za golaž
  • 3 X korenje
  • 1 veliko čebulo
  • približno pol decilitra olja
  • 1 dl vode
  • sol
  • kumin
  • muškatni orešček
  • mleti česen
  • mleti poper
  • dimljena paprika v prahu
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Namastimo pekač velikosti pečice.
2
Operemo in olupimo korenje. Prerežemo ga na dva dela.
3
Očistimo čebulo in jo narežemo na četrtine.
4
V pekač damo kose mesa za golaž, korenje in čebulo. Posolimo.
5
Potresemo s poljubno količino začimb po vašem okusu.
6
Prilijemo olje in vodo.
7
Z rokami dobro premešamo, da bo vsak košček mesa in zelenjave naoljen in začinjen.
8
Pekač v celoti prekrijemo z aluminijasto folijo in robove dobro zatlačimo ob rob pekača.
9
Meso se peče na nižji temperaturi, tj. 2 uri na 150 stopinj Celzija. Če je možno, procesa peke ne prekinjajte in folije ne odstranjujte. Če pa zaradi kakršnegakoli razloga morate, potem poskrbite da folijo skrbno namestite nazaj na svoje mesto, da vlaga ne bo uhajala.
10
Po dveh urah pekač vzemite iz pečice, sestavine na njem dobro premešajte, poskusite kos mesa.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno