Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Meso za golaž iz pečice

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14
meso za golaz iz pecice

Ponavadi kupim paket govejega mesa, narezanega za golaž in vedno skuham iz njega golaž. Kako kreativno, kajne? :) Res je, da obstaja ogromno vrst mesa za golaž in ni potrebe kuhati vedno enega in istega. Pa vendar. Vedno v loncu, vedno na štedilniku. Danes sem stopila iz svojih okvirjev. Meso za golaž sem pripravila v pečici. Rezultat? Vsi zadovoljni! Sklep? Večkrat ga moram tako pripraviti!



Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
 
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Meso za golaž iz pečice

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14

Sestavine:

  • pečico
  • pekač
  • aluminijasto folijo
  • 500 g govedine narezane za golaž
  • 3 X korenje
  • 1 veliko čebulo
  • približno pol decilitra olja
  • 1 dl vode
  • sol
  • kumin
  • muškatni orešček
  • mleti česen
  • mleti poper
  • dimljena paprika v prahu

Navodila za uporabo:

1. Korak Namastimo pekač velikosti pečice.
2. Korak Operemo in olupimo korenje. Prerežemo ga na dva dela.
3. Korak Očistimo čebulo in jo narežemo na četrtine.
4. Korak V pekač damo kose mesa za golaž, korenje in čebulo. Posolimo.
5. Korak Potresemo s poljubno količino začimb po vašem okusu.
6. Korak Prilijemo olje in vodo.
7. Korak Z rokami dobro premešamo, da bo vsak košček mesa in zelenjave naoljen in začinjen.
8. Korak Pekač v celoti prekrijemo z aluminijasto folijo in robove dobro zatlačimo ob rob pekača.
9. Korak Meso se peče na nižji temperaturi, tj. 2 uri na 150 stopinj Celzija. Če je možno, procesa peke ne prekinjajte in folije ne odstranjujte. Če pa zaradi kakršnegakoli razloga morate, potem poskrbite da folijo skrbno namestite nazaj na svoje mesto, da vlaga ne bo uhajala.
10. Korak Po dveh urah pekač vzemite iz pečice, sestavine na njem dobro premešajte, poskusite kos mesa.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno