Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Kremna gobova juha

  • (1)
  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
kremna gobova juha

Kremna gobova juha iz vrečke se sploh ne more primerjati s to domačo različico juhe. Domača kremna gobova juha obljubi bogat in kremast okus. 

Ta recept za kremno gobovo juho bo sicer postregel z bogatim, kremim in zelo okusnim okusom, a vendar ni povsem tradicionalen. Običajno med pripravo kremne juhe pomislimo na smetano za kuhanje, saj imamo občutek, da lahko le z njo dosežete pravo teksturo, a ne tokrat!

Tokrat bomo v kremo gobovo juho vtihotapili eno skrivno zelenjavno sestavino: cvetačo. Ko juho pretlačimo, cvetača naredili svoj trik in ustvari neverjetno gladko in kremasto juho. Niti malo ne boste pogrešali smetane za kuhanje.

Namesto kremne gobove juhe lahko postrežemo tudi:


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Kremna gobova juha

  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 srednje velika pora, beli in svetlo-zeleni del
  • 2 stebli zelene, narezani na kocke
  • 450 g jurčkov (narezanih na kocke)
  • 60 ml suhega belega vina
  • 2 stroka nasekljanega česna
  • 2 čajni žlici timijana
  • 950 ml zelenjavne jušne osnove
  • 450 g na koščke narezane cvetače
  • 1 čajna žlica Dijon gorčice
  • 1 čajna žlica balzamičnega kisa
  • sol in poper po okusu
  • 1 čajna žlička BAM mešanice zeliščni vrt

Navodila za uporabo:

1. Korak

V velikem loncu segrejemo olje. Dodajmo por, zeleno in ¼ čajne žličke soli ter med občasnim mešanjem kuhamo 5 minut. Dodamo gobe in kuhamo do mehkega še med 8 do 10 minut.

2. Korak

Dodamo vino, česen in timijan ter kuhamo še 30 sekund do 1 minute ali dokler vino ne izhlapi. Dodamo še zelenjavno jušno osnovo in cvetačo.

3. Korak

Odkrito dušimo še 20 minut oziroma dokler cvetača ne bo zelo mehka. Prenesemo v mešalnik, dodamo gorčico in balzamični kis ter mešamo do gladkega. Če je juha pregosta, dodamo še malo vode. Začinimo po okusu in postrežemo s krušnimi krutoni, kruhom ali jušnimi kroglicami.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,49 €
Skupaj:
4,41 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno