Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Gobova juha s krompirjem

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • Št. sestavin: 10
    gobova juha s krompirjem

    Gobovo juho s krompirjem pripravimo iz dveh glavnih sestavin: gob in krompirja, seveda. Običajno gobe in krompir dušimo s čebulo in česnom, nato pa vse skupaj zalijemo še z zelenjavno ali piščančjo jušno osnovo in kuhamo toliko časa, dokler se ne krompir in gobe ne zmehčajo. Mešanico nato pretlačimo do gladkega in jo začinimo z zelišči in začimbami, kot so timijan, peteršilj, sol in poper.

    Gobovi juhi s krompirjem lahko še smetano za kuhanje ali mleko, da dobi juha bogatejšo in bolj kremasto teksturo. Gobova juha s krompirjem je krepka jed, ki jo lahko postrežemo kot predjed ali glavno jed. 


    1. Kako pripravimo gobovo juho s krompirjem?


    Gobova juha s krompirjem je jed enostavne priprave. Da bo res bogatega in polnega okusa, predlagamo, da uporabite sveže gobe. Sveže gobe imajo boljšo teksturo in okus kot vložene gobe. Uporabimo lahko katero koli vrsto gob, vendar moramo paziti, da so čiste in enakomerno narezane.

    Kremno različico juhe pripravimo s smetano za kuhanje, a moramo paziti, da jo dodamo v pravem trenutku, da ne pokvarimo okusa. Smetano, če le-te nimamo, lahko uporabimo tudi mleko, je najbolje dodati na koncu kuhanja. Smetano vmešamo, ko je juha že prečiščena, in jo kuhamo še nekaj minut, da se segreje.

    Gobovo juho s krompirjem lahko postrežemo s hrustljavim kruhom ali kuhanimi hrenovkami. Pripravimo jo lahko tudi na več različnih načinov, nekaj idej je tukaj:


    BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

    Gobova juha s krompirjem

    • Čas priprave: 45 min
    • Težavnost:
      • Št. sestavin: 10

      Sestavine:

      Navodila za uporabo:

      1. Korak

      V velikem loncu pri srednji temperaturi segrejmo maslo in oljčno olje. Dodamo čebulo in česen ter ju nekaj minut pražite, dokler se ne zmehčata.

      2. Korak

      V lonec dodamo narezane gobe in sesekljan krompir ter premešamo. Kuhamo med 5 do 7 minut, da se gobe in krompir nekoliko zmehčajo. V lonec vlijmo juho in zavremo. Zmanjšamo temperaturo in juho kuhamo med 20 do 25 minut, dokler se krompir ne zmehča.

      3. Korak

      Z mešalnikom ali navadnim mešalnikom juho pretlačimo do gladkega. Vmešamo smetano ter jo po okusu začinimo s soljo in poprom. Juho nalijemo v sklede in jo po želji okrasimo s sesekljanim peteršiljem.

      Naroči sestavine z 10% popustom:

      Vrhunski BAM izdelki

      Popust za izdelke iz recepta - 10%:
      -1,17 €
      Skupaj:
      10,53 €
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima
      Morda vas zanima

      Že poznaš naš YouTube kanal?

      Novice
      Recepti
      Aktualno
      Novice
      Recepti
      Aktualno