Gobova juha s krompirjem
Čas priprave:
45 min
Težavnost:
0
Št. sestavin:
10
|
|
Gobovo juho s krompirjem pripravimo iz dveh glavnih sestavin: gob in krompirja, seveda. Običajno gobe in krompir dušimo s čebulo in česnom, nato pa vse skupaj zalijemo še z zelenjavno ali piščančjo jušno osnovo in kuhamo toliko časa, dokler se ne krompir in gobe ne zmehčajo. Mešanico nato pretlačimo do gladkega in jo začinimo z zelišči in začimbami, kot so timijan, peteršilj, sol in poper.
Gobovi juhi s krompirjem lahko še smetano za kuhanje ali mleko, da dobi juha bogatejšo in bolj kremasto teksturo. Gobova juha s krompirjem je krepka jed, ki jo lahko postrežemo kot predjed ali glavno jed.
1. Kako pripravimo gobovo juho s krompirjem?
Gobova juha s krompirjem je jed enostavne priprave. Da bo res bogatega in polnega okusa, predlagamo, da uporabite sveže gobe. Sveže gobe imajo boljšo teksturo in okus kot vložene gobe. Uporabimo lahko katero koli vrsto gob, vendar moramo paziti, da so čiste in enakomerno narezane.
Kremno različico juhe pripravimo s smetano za kuhanje, a moramo paziti, da jo dodamo v pravem trenutku, da ne pokvarimo okusa. Smetano, če le-te nimamo, lahko uporabimo tudi mleko, je najbolje dodati na koncu kuhanja. Smetano vmešamo, ko je juha že prečiščena, in jo kuhamo še nekaj minut, da se segreje.
Gobovo juho s krompirjem lahko postrežemo s hrustljavim kruhom ali kuhanimi hrenovkami. Pripravimo jo lahko tudi na več različnih načinov, nekaj idej je tukaj: