Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Kremna rižota z jurčki

  • (1)
  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14
rizota je jed in klasika ki bi jo moral poznati vsak kremna rizota z jurcki in piscancem pa je jed ki lahko postane ena izmed vasih najljubsih

Rižota je jed in klasika, ki bi jo moral poznati vsak. Kremna rižota z jurčki in piščancem pa je jed, ki lahko postane ena izmed vaših najljubših.

Tokrat bomo kremno rižoto z jurčki in piščancem pripravili na hiter in malo modernejši način. To pomeni, da med samo pripravo rižote ne bomo neprestano mešali. Rezultat pa bo ravno tako kremna rižota polnega okusa.

BAM nasvet: Rižoti z jurčki in piščancem bomo dodali nekaj koščkov slanine, zaradi česar ne bo le okusnejša temveč ima dvojni namen: poleg okusa bo rižoti dodala še dodatno maščobo, ki jo potrebujemo med praženjem piščanca.

Jurčke lahko porabimo tudi za pripravo kremne gobove juhe. Recept čaka tukaj.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Kremna rižota z jurčki

  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14

Sestavine:

  • 1 žlica olivnega olja
  • 75 g slanine
  • 350 g piščančjih prsi
  • 400 g jurčkov
  • 30 g neslanega masla
  • 125 ml belega vina
  • 1 velika čebula
  • 2 stroka česna
  • 250 g arborio riža
  • 1 l piščančje jušne osnove
  • 35 g naribanega parmezana
  • 15 - 50 g neslanega masla (za na konec)
  • sveže narezan parmezan
  • 1 čajna žlica BAM začimbe Zeliščni vrt

Navodila za uporabo:

1. Korak

V loncu ali ponvi na močnem ognju segrejemo eno čajno žličko olja. Dodamo slanino in kuhamo toliko časa, da slanina postane zlate barve. V loncu pustimo približno eno žlico slanine maščobe v loncu - ostalo prestavimo v posodo primerno za mikrovalovno pečico. Dodamo piščanca in kuhamo, dokler piščanec ne porjavi. Prenesemo v ločeno skledo. Dodamo jurčke in kuhamo do svetlo zlate barve. Gobe dodamo v skledo s piščancem.

2. Korak

V lonec, v katerem smo pripravili piščanca in gobe, dodamo maslo in ga stopimo. Dodamo česen in čebulo. Pražimo 3 minute ali dokler se ne zmehča. Povišamo temperaturo, dodamo riž in mešamo, dokler zrna ne postanejo delno prosojna – a ne dlje kot 1 minuto. Dodamo vino in kuhamo, dokler vonj po alkoholu ne izhlapi ~ 2 minuti. Dodamo še eno žlico BAM mešanice Zeliščni vrt. Znižamo toploto. Dodamo jušno osnovo. Nato ga nepokrito in premešamo samo enkrat ali dvakrat, dokler se večina tekočine ne vpije v riž. 

3. Korak

Piščanca in jurčke dodamo nazaj v rižoto. Dodamo jih proti koncu in le toliko, da se segrejejo. KLJUČNI KORAK: Na koncu dodamo še maslo in parmezan, nato močno premešamo (mešanje aktivira škrob in  poskrbi za super kremno rižoto). Postrežemo TAKOJ. Okrasimo še s pogreto slanino in dodatnim parmezanom in peteršiljem po želji.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,49 €
Skupaj:
4,41 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno