Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Od vrta do mize: Pomladne juhe

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
od vrta do mize: pomladne juhe
Pomlad je čas prebujanja in obnove, ko se narava odene v sveže zelene barve. To obdobje prinaša obilico sveže hrane, saj se začne sezona mlade zelenjave in sadja. Na krožnike prihajajo prve solate, šparglji, jagode in mladi grah, ki s svojo svežino in živahnimi okusi obogatijo našo prehrano.

Sveža hrana, ki jo pomlad ponuja, ne prinaša le raznolikosti v naše obroke, ampak tudi pomembne vitamine in minerale, ki krepijo naše zdravje in dobro počutje.


Zakaj so juhe dobre za zdravje?


Juhe so idealen obrok, zlasti v prehodnih obdobjih leta, kot je pomlad, saj nudijo vrsto zdravstvenih koristi. So lahke, hranljive in hidrirajo telo, hkrati pa zagotavljajo telesu potrebne vitamine in minerale. Juhe, ki temeljijo na zelenjavni osnovi, so bogate z antioksidanti, ki pomagajo pri boju proti prostim radikalom in zmanjšujejo tveganje za kronične bolezni. Prav tako lahko juhe pomagajo pri prebavi in so odličen način za vključitev več zelenjave v prehrano.


Katere juhe uživamo to pomlad?


RECEPT: Gobova juha


Gobova juha je klasika, ki nikoli ne razočara. Bogata in kremasta tekstura s polnim okusom gob je popolna za pomladne dni. Gobe so tudi dober vir beljakovin in vlaknin.


RECEPT: Korenčkova juha z ingverjem


Ta juha je svetla in osvežilna s pikantnim pridihom ingverja, ki spodbuja prebavo in krepi imunski sistem. Korenje prinaša sladkost in je odličen vir vitamina A.


RECEPT: Paradižnikova juha


Klasična paradižnikova juha, bogata z likopenom, je odlična izbira za spomladansko prehrano. Njena lahka, a bogata tekstura in okus sta odlična za prehodne mesece.


Zakaj so juhe odličen obrok?


Juhe so vsestranske, hranljive in lahko služijo kot samostojen obrok ali kot uvod v glavno jed. So lahko prebavljive in nudijo občutek sitosti brez odvečnih kalorij, kar je idealno za ohranjanje zdrave telesne teže.


Triki za pripravo kremne juhe brez odvečnih kalorij


1. Izberite zelenjavno osnovo: Začnite z bogato zelenjavno osnovo, ki bo juhi dodala okus in hranila brez dodatnih maščob.

2. Uporabite pire zelenjavo za kremnost: Namesto smetane uporabite pire iz kuhane zelenjave, kot je cvetača ali bučke, ki juhi dodajo kremnost brez dodatnih kalorij.

3. Omejite uporabo olja: Za praženje zelenjave uporabite le nekaj kapljic kakovostnega olja ali pa celo uporabite vodo.

4. Začimbe in zelišč: Uporabite bogato paleto začimb in zelišč, kot so sladka paprika, majaron, timijan, bazilika, mešanica "zeliščni vrt" in česen v prahu, ki bodo juhi dodali globino okusa brez dodatnih kalorij.


Uporaba začimb in zelišč


Začimbe in zelišča so ključnega pomena za dvigovanje okusov juh. Sladka paprika dodaja toploto in barvo, medtem ko zelišča, kot so majaron, timijan in bazilika, prinašajo svežino in aromatičnost. BAM mešanica Zeliščni vrt in BAM Česen v prahu pa sta vsestranska dodatka, ki juho obogatita z okusi, ki spominjajo na domači vrt.


Pomlad je več kot le prehod med zimskim mirovanjem in poletnim razcvetom; je obdobje, ki nas vabi, da ponovno odkrijemo lepote narave in svežino sezonske hrane. S praznovanjem prebujanja narave in uživanjem v obilici sveže zelenjave ter sadja, ki ga prinaša ta čudoviti letni čas, ne le hranimo svoje telo z vitalnimi hranili, ampak tudi duha z občutkom svežine in novega začetka.


Pomladne juhe, bogate z zelenjavo in začimbami, so popoln simbol te prenove: lahke, polne okusa in barv, ki nas spominjajo na preproste radosti življenja in pomembnost skrbi za naše zdravje. Tako se skozi okuse pomladi ponovno povežemo z ritmom narave in si obljubimo, da bomo cenili vsak trenutek prebujanja, ki ga ta čarobni letni čas prinaša v naše življenje.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,95 €
Skupaj:
17,55 €

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno