Korenčkova juha z ingverjem
Čas priprave:
45 min
Težavnost:
2
Št. sestavin:
10
|
|
Korenje in ingver sta zdravi in aromatični sestavini, zato sta odlična kombinacija za pripravo juhe. Ta recept za korenčkovo ingverjevo juho ni le okusen, ampak zagotavlja tudi enostavno pripravo, pripravite ga lahko v manj kot eni uri. Ne glede na to, ali iščete krožnik tople juhe za hladen dan ali hranljivo možnost s katerim podprete naporen delavnik, bo ta juha zagotovo navdušila vaše brbončice.
Sestavine tega recepta zadostujejo za približno 6 krožnikov, po potrebi pa lahko sestavine podvojite ali razpolovite, če potrebujete manjšo količino. Če želite juho pripraviti vnaprej, jo lahko v neprepustni posodi v hladilniku hranite do 5 dni. Preden juho postrežete, jo rahlo pogrejte na štedilniku ali v mikrovalovni pečici.
Nasveti za pripravo popolne korenčkove ingverjeve juhe:
- Uporabite svež ingver: Sveži ingver ima močnejši okus kot posušeni, zato je najbolje, da za ta recept uporabite svež ingver. Za najboljše rezultate ingver naribajte na drobnem strgalu ali uporabite strgalnik za ingver.
- Prilagodite začimbe: Recept narekuje eno čajno žličko soli in 1/2 čajne žličke črnega popra, vendar lahko začimbe prilagodite svojemu okusu. Če imate raje slajšo juho, dodajte še malo več medu. Če imate raje bolj pikantno, dodajte ščepec kajenskega popra ali kosmičev rdeče paprike.
- Uporabite visokokakovostno zelenjavno jušno osnovo: Kakovost uporabljene jušne osnove lahko močno vpliva na okus juhe. Za najboljše rezultate uporabite visokokakovostno zelenjavno jušno osnovo z nizko vsebnostjo natrija.
Še nekaj idej za jedi z ingverjem: