Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Korenčkova juha z ingverjem

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10
korenckova juha z ingverjem

Korenje in ingver sta zdravi in aromatični sestavini, zato sta odlična kombinacija za pripravo juhe. Ta recept za korenčkovo ingverjevo juho ni le okusen, ampak zagotavlja tudi enostavno pripravo, pripravite ga lahko v manj kot eni uri. Ne glede na to, ali iščete krožnik tople juhe za hladen dan ali hranljivo možnost s katerim podprete naporen delavnik, bo ta juha zagotovo navdušila vaše brbončice.

Sestavine tega recepta zadostujejo za približno 6 krožnikov, po potrebi pa lahko sestavine podvojite ali razpolovite, če potrebujete manjšo količino. Če želite juho pripraviti vnaprej, jo lahko v neprepustni posodi v hladilniku hranite do 5 dni. Preden juho postrežete, jo rahlo pogrejte na štedilniku ali v mikrovalovni pečici.

Nasveti za pripravo popolne korenčkove ingverjeve juhe:

  • Uporabite svež ingver: Sveži ingver ima močnejši okus kot posušeni, zato je najbolje, da za ta recept uporabite svež ingver. Za najboljše rezultate ingver naribajte na drobnem strgalu ali uporabite strgalnik za ingver.
  • Prilagodite začimbe: Recept narekuje eno čajno žličko soli in 1/2 čajne žličke črnega popra, vendar lahko začimbe prilagodite svojemu okusu. Če imate raje slajšo juho, dodajte še malo več medu. Če imate raje bolj pikantno, dodajte ščepec kajenskega popra ali kosmičev rdeče paprike.
  • Uporabite visokokakovostno zelenjavno jušno osnovo: Kakovost uporabljene jušne osnove lahko močno vpliva na okus juhe. Za najboljše rezultate uporabite visokokakovostno zelenjavno jušno osnovo z nizko vsebnostjo natrija.

Še nekaj idej za jedi z ingverjem:



BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Korenčkova juha z ingverjem

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 velika čebula, narezana na kocke
  • 4 stroki česna, sesekljani ali BAM česen v prahu
  • 2 kilograma korenja, olupljenega in narezanega na kocke
  • 1 žlica sveže naribanega ingverja
  • 1000 ml zelenjavne jušne osnove
  • 1 čajna žlička soli
  • 1/2 čajne žličke črnega popra
  • 2 žlici medu
  • 60 ml smetane za kuhanje (po želji)

Navodila za uporabo:

1. Korak

V velikem loncu pri srednji temperaturi segrejemo oljčno olje. Dodamo čebulo in česen ter ju kuhamo približno 5 minut, dokler se ne zmehčata.

2. Korak

V lonec dodamo na kocke narezano korenje, nariban ingver, zelenjavno jušno osnovo, sol in črni poper. Mešanico zavremo, nato pa zmanjšamo temperaturo in juho pustimo vreti med 25 do 30 minut oziroma dokler se korenje ne zmehča. Z mešalnikom juho pretlačimo do gladkega.

3. Korak

Če nimamo paličnega mešalnika, lahko juho po delih prestlačimo v mešalniku in jo tako pretlačimo do gladkega. Vmešamo še med in smetano (če jo bomo uporabili), dokler se ne povežeta z ostalimi sestavinami. Juho postrežemo vročo, po želji okrašeno s sesekljanim svežim peteršiljem ali koriandrom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,51 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno