Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Med, ingver, cimet in limona - kombinacija za hladne dni

  • (1)
  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
med ingver cimet in limona - kombinacija za hladne dni

Zimski letni čas s seboj ne prinese samo snežink in praznikov, temveč tudi številne neprijetne prehlade. Pred njimi se lahko preventivno zaščitimo z domačimi pripravki - eden takih je tudi ingverjev med z limono in cimetom. Vse sestavine skupaj izpadejo fantastično!



*Kozarček, ki sem ga pri pripravi uporabila, je precej majhen, zato so tudi količine prilagojene njegovi velikosti.



Postopek s svežo korenino ingverja:
  • Ingverjevo korenino olupimo. Lahko si pomagamo z lupilnikom za krompir.
  • Korenino lahko naribamo z ribežnom ali pa si delo olajšamo in korenino na manjše koščke spravimo z blenderjem.
  • V kozarček vlijemo med, primešamo ingver, cimet in limono ter dobro premešamo.
  • Zapremo in hranimo v hladilniku.
Ponekod lahko sveži ingver nadomestimo z mletim oziroma ingverjem v prahu. Razmerje za menjavo je 6 (sveži ingver): 1 (mleti ingver). To v praksi pomeni, da lahko polovico čajne žličke mletega ingverja nadomestimo z jedilno žlico mletega ingverja.


Pripravek lahko zaužijemo "po žlički" ali pa z njim obogatimo okus čaja. Pazljivi moramo biti le pri tem, da medu ne dodajamo v vroč čaj, saj drugače izgubi svoje zdravilne lastnosti. Dodajamo ga, ko je čaj ohlajen na približno 40 ºC ali po domače - ko skodelico s čajem lahko objamemo z dlanmi brez, da bi nas dlani močno pekle. 



Pa dober tek!

 
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Med, ingver, cimet in limona - kombinacija za hladne dni

  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

  • steklen kozarček
  • domač med
  • ciejlonski cmet v prahu
  • ingver v prahu ali ingverjeva korenina
  • limona

Navodila za uporabo:

1. Korak

V kozarček do polovice vlijemo med.

2. Korak Dodamo čajno žličko medu in polovico čajne žličke cimeta v prahu.
3. Korak Dobro premešamo.
4. Korak Dodamo še malo limoninega soka – pri odmerjanju smo previdni, saj ne želimo, da bi bil naš pripravek preveč tekoč. Dodajamo malo po malo. Vmes večkrat premešamo, da vidimo, kako tekoča je mešanica.
5. Korak Kozarček do vrha napolnimo z medom in ponovno dobro premešamo. Ko vidimo, kako gost je med, lahko – če ni preveč tekoče – dodamo še malo limoninega soka.
6. Korak Zapremo in hranimo v hladilniku.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno