Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Ingverjev čaj z limono in medom

  • (1)
  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
ingverjev caj z limono in medom

Ingver, limona in med so sestavine, ki so pogosto omenjene v domačih receptih za hitrejše zdravljenje prehlada, bolečega grla in začetnih znakov gripe. Kaj pa, če združimo vse? Zmagovalna kombinacija! ;) Zakaj bi kupovali že vnaprej pripravljene čajne vrečke, če pa si izvrsten čaj lahko hitro in enostavno pripravimo sami doma?


Ingverjev čaj lahko pripravimo iz sveže korenine ali pa ingverja v prahu. Njegova velika prednost je ta, da ga lahko pozimi pijemo kot topel napitek, v vročih dnevih pa ga preprosto ohladimo in serviramo z nekaj kockami ledu. Tako dobimo prijetno osvežilno pijačo, ki se je zagotovo nihče ne bo branil.


Nasvet: če želite še povečati »vroči efekt« čaja (ingver ima namreč rahlo pikantno aromo), lahko dodamo noževo konico kajenskega popra.


Če pri pripravi čaja uporabljamo celo ingverjevo korenino, je postopek malo drugačen.



Nasvet: če pripravimo preveč ingverjevega čaja, ga lahko prelijemo v vrč in shranimo v hladilnik. Ko nam zopet zapaše, ga lahko pogrejemo ali pa popijemo kot ledeni čaj.
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Ingverjev čaj z limono in medom

  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

  • voda (4 skodelice)
  • limona
  • 2 čajni žlički ingverja v prahu ali pa približno 4 centimetre velika ingverjeva koreninica
  • 1 strt kardamom ali za noževo konico mletega kardamoma

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pripravimo vodo in počakamo, da zavre.

2. Korak Čajnik odstavimo z ognja.
3. Korak V vodo vmešamo kardamom in ingver v prahu.
4. Korak

Dobro premešamo in pustimo stati približno 10 minut.

Nasvet: če želimo čaj s še močnejšo ingverjevo aromo, ga potem, ko se že ohladi, še enkrat zavremo.

5. Korak

Precedimo v skodelice in po okusu sladimo z medom. Dodamo še sveže stisnjen limonin sok.

1. Korak

Vodo pristavimo na štedilnik.

2. Korak Vmes ingverjevo korenino olupimo in narežemo na majhne koščke. To storimo zato, da iz ingverja dobimo čim več okusa. Korenino lahko tudi naribamo.
3. Korak Celi kardamom stremo v terilniku.
4. Korak Ko voda zavre, vanjo stresemo nasekljan ingver.
5. Korak Pustimo, da voda rahlo vre vsaj 10 – 15 minut.
6. Korak Če želimo bolj intenziven okus, čas vretja podaljšamo še za nekaj minut.
7. Korak Čaj nato skozi cedilo prelijemo v skodelice. Dodamo še kardamom. Ko se čaj rahlo ohladi, dodamo še med in sveže iztisnjen limonin sok.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno