» » » Kajenski poper v prahu

Kajenski poper v prahu

1,69 3,29 

Kajenski čili ali kajenski poper je ena najpogosteje uporabljenih paprik v zahodnem delu sveta. Ostrina je zmerna, zato ga lahko dodamo praktično vsaki jedi, ki ji manjka ostrine. Ponekod imajo na mizi poleg soli in klasičnega popra tudi kajenski poper.

Opis

Ko govorimo o kajenskem popru, večina ljudi pomisli, da gre res za vrsto popra – a temu ni tako. Gre namreč za papriko, ki sploh ni v sorodu s poprom. Je ena najpopularnejših paprik, ki jih uporabljamo v zahodnem delu sveta, saj njeno prisotnost zaznamo v številnih receptih. Pogosto jo uporabljajo tudi v latinskoameriški in indijski kuhinji. Skoraj vedno pa je dodana k pekočim omakam, sploh tistim, ki vsebujejo kis. Njena aroma odlično dopolnjuje juhe in omake, izvrstno pa se odreže tudi kot začimba na pici, mesu in v sendvičih. Tenki zeleni in rdeči plodovi so veliki nekje med 5 in 7 centimetri, suh plod pa tehta približno 1 gram.

Kajenski poper je primeren za: latinsko ameriško kuhinjo, indijsko kuhinjo, pekoče omake, juhe, omake, pice, meso, sendviče

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Kajenski poper poreklo: Indija

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 60g, Refil vrečka – 60g, Doza – 90g, Refil vrečka – 90g

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Kajenski poper v prahu”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja