Sestavine:
- 1500 g svežih paradižnikov
- 6 strokov česna
- 1 velika čebula
- ščep soli
- 3 žlice olivnega olja
- 1 velika pest listov bazilike
- 480 ml piščančje jušne osnove
- BAM mešanica Aglio & Pepperoncino
Je kdo rekel domača paradižnikova juha? Potem ste na pravem mestu. Ne glede na to ali je sezona paradižnikov ravno pred vrati ali je vrata že zaprla, se paradižnikova juha odlično prileže. Dodamo ji lahko malo sladke smetane in tako navdušimo ljubitelje kremnih zelenjavnih juh ali pa ji dodamo malo riža in tako navdušimo s paradižnikovo klasiko.
S paradižnikovo juho lahko prelijemo doma pripravljene (ali kupljene v trgovini) krutone s česom ali pa si privoščimo malce neobičajno različico in paradižnikovo juho postrežemo s sirom pečenim na žaru.
Ne glede za kakšno različico postrežbe se odločimo, za pripravo paradižnikove juhe potrebujemo recept. In paradižnike. In dobre začimbe. Vse imamo mi. :) Paradižnikova juha se odlično razume s paradnima konjema vseh receptov, to sta čebula in česen. Prav tako ne smemo pozabiti na baziliko. Ta in še druga zelišča smo skrili v priročno embalažo BAM mešanice Aglio & Pepperoncino. Struktura mešanice je drugačna, kot smo je vajeni, saj sestavine niso zmlete v prah. Vidimo lahko prepletajoče se barve, ki nam omogočajo, da v mešanici prepoznamo posamezne sestavine. Zelena zelišča – bazilika, origano in peteršilj – dodajo nežen poleten okus, rdeč čili s pomočjo česna poskrbi za pestrost, ostale sestavine pa okuse zaokrožijo. Gre za mešanico, ki jo zelo pogosto uporabljajo v Italiji.
Triki in nasveti za pripravo domače paradižnikove juhe čakajo tukaj.