Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Paradižnikova juha

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8
je kdo rekel domaca paradiznikova juha potem ste na pravem mestu

Je kdo rekel domača paradižnikova juha? Potem ste na pravem mestu. Ne glede na to ali je sezona paradižnikov ravno pred vrati ali je vrata že zaprla, se paradižnikova juha odlično prileže. Dodamo ji lahko malo sladke smetane in tako navdušimo ljubitelje kremnih zelenjavnih juh ali pa ji dodamo malo riža in tako navdušimo s paradižnikovo klasiko.


S paradižnikovo juho lahko prelijemo doma pripravljene (ali kupljene v trgovini) krutone s česom ali pa si privoščimo malce neobičajno različico in paradižnikovo juho postrežemo s sirom pečenim na žaru.

Ne glede za kakšno različico postrežbe se odločimo, za pripravo paradižnikove juhe potrebujemo recept. In paradižnike. In dobre začimbe. Vse imamo mi. :) Paradižnikova juha se odlično razume s paradnima konjema vseh receptov, to sta čebula in česen. Prav tako ne smemo pozabiti na baziliko. Ta in še druga zelišča smo skrili v priročno embalažo BAM mešanice Aglio & Pepperoncino. Struktura mešanice je drugačna, kot smo je vajeni, saj sestavine niso zmlete v prah. Vidimo lahko prepletajoče se barve, ki nam omogočajo, da v mešanici prepoznamo posamezne sestavine. Zelena zelišča – bazilika, origano in peteršilj – dodajo nežen poleten okus, rdeč čili s pomočjo česna poskrbi za pestrost, ostale sestavine pa okuse zaokrožijo. Gre za mešanico, ki jo zelo pogosto uporabljajo v Italiji.

Triki in nasveti za pripravo domače paradižnikove juhe čakajo tukaj.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Paradižnikova juha

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8

Sestavine:

  • 1500 g svežih paradižnikov
  • 6 strokov česna
  • 1 velika čebula
  • ščep soli
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 velika pest listov bazilike
  • 480 ml piščančje jušne osnove
  • BAM mešanica Aglio & Pepperoncino

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 200°C. Izbran pekač obložimo s papirjem za peko. Paradižnik, česen in koščke čebule položimo na pripravljeno ploščo. Potresemo s soljo in poprom ter pokapljamo z oljčnim oljem. Postavimo v pečico za 1 uro oziroma dokler paradižniki niso pečeni in dišeči.

2. Korak

Pečene paradižnike odstranimo iz pečice in jih prestavite v velik lonec ali  s piščančjo jušno osnovo in baziliko. Na srednjem ognju kuhamo 5 minut. Uporabimo mešalnik, da juho spasiramo do želene konsistence. Če vam je všeč, da v njej ostanejo koščki paradižnika, lahko ustavite mešanje, če pa vam je všel kremna stuktura, mešajte toliko časa, da vsi koščki izginejo.

3. Korak

Nato jušno osnovo kuhamo še med 10 do 15 minut oziroma dokler se juha nekoliko ne zredči. Če želite, lahko dodate še smetano za kuhanje. S svežimi krutoni ali rižem postrežemo še vročo juho.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,51 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno