Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Najboljša je doma pripravljena paradižnikova juha

  • Čas branja Čas branja: 2 minuti
domaco paradiznikovo juho bomo pripravili iz svezih paradiznikov bazilike in cesna

Sezona paradižnikov je mogoče že mimo, a to še ne pomeni, da je tudi paradižnikovi juhi "potekel rok trajanja". Domačo paradižnikovo juho bomo pripravili iz svežih paradižnikov, bazilike in česna. Te sestavine bodo ustvarili popolno, okusa polno paradižnikovo juho. Ob juho lahko postrežemo popečen sir na žaru ali pa z njo zalijemo doma pripravljene česnove krutone.


1. Kaj vse pa potrebujemo za pripravo domače paradižnikove juhe?


Mislim, da je glavna sestavina jasna vsem pa vseeno, v prvi vrsti potrebujemo paradižnike. Glede na to, da obstaja vedno več vrst paradižnikov, točne vrste za pripravo juhe ne bomo narekovali. Kar pa je pomembno in pri čemer vztrajamo pa je to, da morajo biti paradižniki kvalitetni, če se le da, čisto sveži.Za čebulo in česen bi skoraj trdili, da sta paradna konja vsake priprave jedi. Česen in čebula naj bosta narezana na koščke, a se pri tem ni potrebno obremenjavati z velikostjo. Paradižnikovo juho bomo tako ali tako popolnoma spasirali in s tem morebitne večje koščke.


Bazilika. Je sploh potrebna razlaga? Bazilika in svež paradižnik ustvarita popolno kombinacijo okusov. Seveda lahko količino bazilike prilagodite glede na vaš okus, če je želite dodati več, je lahko dodate več, če manj, količino prilagodite. A priporočamo, da je ne pobrišete iz seznama sestavin. Za dodaten okus paradižnikovo juho pripravimo z jušnjo piščančjo osnovo. Posujemo še s poprom in soljo, ljubiteljem kremnih juh pa priporočamo, da pred samim koncem v juho dodate še nekaj smetane za kuhanje. Smetana za kuhanje ni obvezna sestavina.


2. Kako pa pripravimo paradižnikovo juho?


Paradižnikova juha je juha, ki tako kot z okusom, navduši tudi z enostavno pripravo. Popečemo paradižnik, česen in čebulo. Vse preprosto zalijemo z olivnim oljem, soljo in poprom ter v pečici pečemo približno 50 minut. To iz sestavin povleče vse tiste sočne, aromatične okuse, ki dajo paradižnikovi okus. Pečene sestavine nato še zalijemo s piščančjo osnovo in kuhamo še toliko časa, da juha pridobi pravo konsistenco. Zmešamo. Postrežemo. Enostavno, kajne?


3. S čim pa postrežemo paradižnikovo juho?


  • Parmezan: Paradižnikova juha ni paradižnikova juha brez zdravega preliva iz naribanih rezin parmezana. Sir se v vroči juhi stopi in ji da dodaten okus.
  • Krekerji ali česnovi krutoni: Doma pripravljene ali v trgovini kupljene krekerje ali krutone s česom prelijemo s paradižnikovo juho in uživajte.
  • Sir na žaru: Mogoče malo neobičajna kombinacija, a vseeno. Maslen, hrustljav, slan sir za žar odlično dopolni kremno, rahlo sladkasto paradižnikovo juho.


Kaj pa recept? Recept za paradižnikovo juho čaka tukaj.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,51 €

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno