V današnjem času, ko prevladuje hitri način življenja, je za kuhanje vse manj časa. V ta namen vam predstavljamo hitro smetanovo omako za njoke ali torteline, ki je odlična jed za zaposlene dneve med tednom, ko časa za dolgo kuhanje ni.
Kuhane njoke ali raviole lahko stresemo na krožnik in jih prelijemo s smetanovo omako, po vrhu pa lahko tudi posujemo sveže nasekljan peteršilj in nariban parmezan. Druga možnost pa je, da njoke ali raviole dodamo k omaki in jih tam dobro premešamo z omako ter nato serviramo. Kakšen način pa boste izbrali vi, pa je odvisno od vaših želja.
Omaka pa ni odlična le kot topla, ampak tudi kot hladna polivka za hladno testeninovo solato, ki ji dodamo še sok polovice limone za svežino.
Za pripravo lahko uporabimo tudi BAM česen v prahu. Česen v prahu lahko zmešamo tudi z vodo in tako ustvarimo česnovo pasto, ki v jedeh kot so omake, še dodatno poudari okus česna in poskrbi za kremno strukturo. Če želimo k smetanovi omaki dodati še njoke, lahko pripravimo njoke v smetanovi omaki, recept pa najdete tukaj.
Recept je prispevala Vesna.