Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Smetanova omaka za testenine: njoke, torteline

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17
v danasnjem casu ko prevladuje hitri nacin zivljenja je za kuhanje vse manj casa v ta namen vam predstavljamo hitro smetanovo omako za njoke ali torteline ki je odlicna jed za zaposlene dneve med tednom ko casa za dolgo kuhanje ni

V današnjem času, ko prevladuje hitri način življenja, je za kuhanje vse manj časa. V ta namen vam predstavljamo hitro smetanovo omako za njoke ali torteline, ki je odlična jed za zaposlene dneve med tednom, ko časa za dolgo kuhanje ni. ​ 


Kuhane njoke ali raviole lahko stresemo na krožnik in jih prelijemo s smetanovo omako, po vrhu pa lahko tudi posujemo sveže nasekljan peteršilj in nariban parmezan. Druga možnost pa je, da njoke ali raviole dodamo k omaki in jih tam dobro premešamo z omako ter nato serviramo. Kakšen način pa boste izbrali vi, pa je odvisno od vaših želja.


Omaka pa ni odlična le kot topla, ampak tudi kot hladna polivka za hladno testeninovo solato, ki ji dodamo še sok polovice limone za svežino. 

Za pripravo lahko uporabimo tudi BAM česen v prahu. Česen v prahu lahko zmešamo tudi z vodo in tako ustvarimo česnovo pasto, ki v jedeh kot so omake, še dodatno poudari okus česna in poskrbi za kremno strukturo.

Recept je prispevala Vesna.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Smetanova omaka za testenine: njoke, torteline

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17

Sestavine:

  • kozico
  • lonec
  • cedilo
  • nož
  • žlico
  • kuhalnico
  • desko
  • drobilec za česen

Navodila za uporabo:

1. Korak Najprej na kuhalno ploščo pristavimo lonec z vodo, ki ji dodamo ščepec soli. Počakamo, da voda zavre, in vanjo stresemo torteline ali njoke. Kuhamo jih po navodilih na embalaži testenin. Ko so le te kuhane, jih precedimo na cedilo in malo speremo, da se le te ne sprimejo skupaj.
2. Korak V kozici počasi stopimo maslo in mu dodamo zdrobljen česen, katerega smo že pred tem olupili in dali v drobilec za česen.
3. Korak Ko česen zadiši, mu dodamo smetano za kuhanje in kislo smetano. Na koncu omako še začinimo s poprom in soljo po okusu.
4. Korak Omako počasi segrevamo na nizkem ognju in počakamo, da ta zavre. Medtem operemo peteršilj in ga drobno nasekljamo ter dodamo k omaki.
5. Korak Vse skupaj dobro premešamo, odstavimo in smetanova omaka za testenine je pripravljena.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,07 €
Skupaj:
9,63 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno