Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Gobova juha recept

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14
gobova juha recept

Ta preprosta a hkrati bogata kulinarična jed ne sme manjkati na različnih slavjih, ob praznikih, dobro se prileže tudi ob nedeljskem kosilu. Za dobro gobovo juho so primerne vse užitne gobe - jurčki, štorovke, lisičke in tudi šampinjoni. Seveda uporabite samo tiste gobe, ki jih dobro poznate!

Poglejmo si nezahteven recept za gobovo juho, ki jo boste oboževali vi in vsa družina.
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Gobova juha recept

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Sveže gobe z nožem očistite umazanije, listja in drugih dokazov o njihovem gozdnem izvoru. Če želite, jih sperite (ali obrišite z mokro krpo), vendar jih nato tudi temeljito posušite. Gobe narežite navpično, večje kose pa najprej razpolovite ali razrežite. Na majhne kocke narežite korenje in olupljen krompir.

2. Korak

V segreti ponvi raztopite maslo in dodajte čebulo v prahu, posolite in potresite s kumino.  Narezane gobe dajte v ponev, pokrijte in dušite ter občasno premešajte. Ko se gobe zmehčajo, dodajte kocke korenja in krompirja in jih prelijte z litrom vode. Dodajte še česen v prahu. Zavrite in kuhajte, dokler se kocke krompirja in korenja ne zmehčajo.

3. Korak

Preden gobovo juho odstavite, primešajte še začimbe: majaron, timijan in peteršilj ter pustite vreti na zmernem ognju še 10 minut, da se okusi razpustijo.

4. Korak

Gobovo juho odstavite z ognja in med nenehnim mešanjem previdno vlijte smetano sobne temperature. Ne kuhajte več. Po okusu dodajte še sol in poper.

5. Korak

Gobovo juho nalijte v globoke krožnike in za okras posujte s peteršiljem ter dekorirajte z žličko kisle smetane. Postrezite še toplo.


BAM NASVET: Če nimate svežih ali zamrznjenih gob, lahko uporabite tudi posušene gobe (približno 150 g). Najprej jih kuhajte četrt ure, nato jih še 15 minut pustite stati v vreli vodi, nato jih odcedite in temeljito ožemite. Vodo, kjer so se gobe kuhale, lahko prihranite in jo uporabite v juhi, ki bo imela tako še bolj izrazit okus po gobah.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,95 €
Skupaj:
17,55 €

O avtorju

Teja .
Vsebinski marketing
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno