Sestavine:
- 500 g suhih gob
- BAM česen v prahu
- BAM čebula v prahu
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 velika krompirja
- 1 liter juhe (zelenjavne ali piščančje)
- 200 ml smetane za kuhanje
- BAM peteršilj (za okras)
- Sol in poper (po okusu)
Naša kremna gobova juha združuje okus gob s krompirjem v bogati, gladki juhi, ki jo dopolnjuje smetana za kuhanje. V tokratnem receptu kraljujejo suhe gobe skupaj z začimbami v prahu.Suhe gobe so res odlična izbira za vse, ki iščete okusno, praktično in prilagodljivo jed.
Ponujamo pa vam še nekaj idej zakaj so suhe gobeše dodatno praktične:
Intenziven okus: Suhe gobe imajo koncentriran okus, saj med sušenjem izgubijo večino vode, kar poudari njihov naravni okus. To pomeni, da bo gobova juha, pripravljena iz suhih gob, imela bolj intenziven in bogat okus.
Dolga obstojnost: Suhe gobe imajo dolgo obstojnost in jih je mogoče hraniti dlje časa brez skrbi, da bi se pokvarile. To omogoča, da imate vedno na voljo sestavino za pripravo gobove juhe, ne glede na letni čas ali razpoložljivost svežih gob.
Prilagodljivost: Suhe gobe so zelo prilagodljive sestavine, saj jih lahko uporabite v različnih jedeh, kot so juhe, omake, rižote in še več. To omogoča večjo raznolikost v vaših receptih.
Enostavna priprava: Suhe gobe je enostavno pripraviti za uporabo. Pred uporabo jih preprosto namočite v toplo vodo, da se zmehčajo in ponovno hidrirajo. Nato jih lahko enostavno narežete ali uporabite v celoti v receptih za gobovo juho.
Postrezite v skodelicah in po vrhu potresite z drobno nasekljanim peteršiljem ali drobnjakom.
Vaša kremna gobova juha s krompirjem je pripravljena! Postrezite jo s svežim kruhom ali krekerji za popoln užitek.
Dober tek!