Šampinjoni so za kuhanje zelo hvaležne gobe. Ker nimajo močne arome, lahko z začimbami pričarate pravzaprav kakršenkoli okus želite. Ta omaka je enkratna priloga k polenti, kruhovi ruladi, krompirjevim svaljkom ali njokom, poda pa se tudi k rižu ali testeninam. Je aromatična in izjemno preprosta za pripravo, hkrati pa ne vzame veliko časa.
Nekaj dodatnik nasvetov:
Priporočamo uporabo kvalitetnejšega vina in ne najcenejšega. Ker je vino pravzaprav najbolj pomembna sestavina v tem receptu, bo dalo veliko arome. Sami smo uporabili teran, ki ima lepo sladkasto aromo in se lepo prilega timijanu in šampinjonom.
Uporabite lahko tudi bele šampinjone, a so rjavi malo bolj aromatični - če vam bolj ustreza rahel okus, lahko uporabite tudi bele gobe. V vsakem primeru pa razlika ne bo ogromna, saj so šampinjoni v vsakem primeru blagega okusa.
Če želite popestriti svojo omako, lahko dodate ščepec kajenskega popra ali čilija. Tako boste omaki dodali kanček drugačno noto.
Recept je prispevala Vita.
Pa dober tek! :)