» » Kajenski poper – mleti
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. Več o dostavi.

Kajenski poper – mleti

(2 oceni strank)

Že od: 3,60 

Kajenski čili ali kajenski poper je ena najpogosteje uporabljenih paprik v zahodnem delu sveta. Ostrina je zmerna, zato ga lahko dodamo praktično vsaki jedi, ki ji manjka ostrine. Ponekod imajo na mizi poleg soli in klasičnega popra tudi kajenski poper.

Deli s prijatelji

Opis

Ko govorimo o kajenskem popru, večina ljudi pomisli, da gre res za vrsto popra – a temu ni tako. Gre namreč za papriko, ki sploh ni v sorodu s poprom. Je ena najpopularnejših paprik, ki jih uporabljamo v zahodnem delu sveta, saj njeno prisotnost zaznamo v številnih receptih. Pogosto jo uporabljajo tudi v latinskoameriški in indijski kuhinji. Skoraj vedno pa je dodana k pekočim omakam, sploh tistim, ki vsebujejo kis. Njena aroma odlično dopolnjuje juhe in omake, izvrstno pa se odreže tudi kot začimba na pici, mesu in v sendvičih. Tenki zeleni in rdeči plodovi so veliki nekje med 5 in 7 centimetri, suh plod pa tehta približno 1 gram.

Kajenski poper je primeren za: latinsko ameriško kuhinjo, indijsko kuhinjo, pekoče omake, juhe, omake, pice, meso, sendviče

Hraniti v temnem in suhem prostoru.

Kajenski poper poreklo: Indija

Dodatne informacije

Pakiranje

Doza – 50g, Refil – 200g

2 mnenji za Kajenski poper – mleti

  1. Dunja (preverjena stranka)

    Zelo dober

  2. Julija (preverjena stranka)

    Dober in zadosti blag, da ga lahko vsako jutro dodam v napitek (shot) iz soka limone, jabolčnega kisa, medu in tople vode.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja