
0
0,00 €Že od: 3,60 € Že od: 1,94 €
Kajenski čili ali kajenski poper je ena najpogosteje uporabljenih paprik v zahodnem delu sveta. Ostrina je zmerna, zato ga lahko dodamo praktično vsaki jedi, ki ji manjka ostrine. Ponekod imajo na mizi poleg soli in klasičnega popra tudi kajenski poper.
Ko govorimo o kajenskem popru, večina ljudi pomisli, da gre res za vrsto popra – a temu ni tako. Gre namreč za papriko, ki sploh ni v sorodu s poprom. Je ena najpopularnejših paprik, ki jih uporabljamo v zahodnem delu sveta, saj njeno prisotnost zaznamo v številnih receptih. Pogosto jo uporabljajo tudi v latinskoameriški in indijski kuhinji. Skoraj vedno pa je dodana k pekočim omakam, sploh tistim, ki vsebujejo kis. Njena aroma odlično dopolnjuje juhe in omake, izvrstno pa se odreže tudi kot začimba na pici, mesu in v sendvičih. Tenki zeleni in rdeči plodovi so veliki nekje med 5 in 7 centimetri, suh plod pa tehta približno 1 gram.
Kajenski poper je primeren za: latinsko ameriško kuhinjo, indijsko kuhinjo, pekoče omake, juhe, omake, pice, meso, sendviče
Hraniti v temnem in suhem prostoru.
Pakiranje | Doza – 50g, Refil – 200g |
---|
Vaša košarica je trenutno prazna. Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €. |
Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij
Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.
Dunja (preverjena stranka) –
Zelo dober
Julija (preverjena stranka) –
Dober in zadosti blag, da ga lahko vsako jutro dodam v napitek (shot) iz soka limone, jabolčnega kisa, medu in tople vode.