Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Bučkini polpeti v pečici

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
buckini polpeti v pecici

Če iščete zdravo in okusno vegetarijansko predjed ali prigrizek, ste na pravem mestu, saj se za to željo skriva bučkine polpete v pečici. Te majhne kroglice ali polpeti iz bučk, drobtin, sira in zelišč so preprosto pripravljena jed, ki navdušijo s polnim in bogatim okusom.

1. Kaj so bučkini polpeti in kako jih pripravimo?

Za pripravo bučkinih polpetov v pečici, je najbolj pomembno, da bučke naribamo in iz njih iztisnemo vso odvečno tekočino. Nato jim je potrebno dodati še drobtine, saj tako poskrbimo za pravo hrustljavo jed.

Dodamo jim še naribanim sir (npr. parmezan), sesekljana zelišča (npr. baziliko ali peteršilj) in razžvrkljano jajce. Mešanico nato oblikujemo v majhne kroglice ali kepice in jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Polpete nato le še spečemo v pečici pri 200 °C oziroma toliko časa, da postanejo zlato-rjave barve in hrustljave oblike.

Polpeti iz bučk v pečici so zdrav in okusen način porabe odvečnih bučk z vrta. Odlične pa so tudi zaradi tega, ker se zelo dobro razumejo z osnovnimi začimbami, s katerim lahko obogatimo njihov okus.

Ob bučke lahko ponudimo še:


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Bučkini polpeti v pečici

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrejemo na 200 °C. Naribane bučke položimo v čisto kuhinjsko brisačo in iztisnemo odvečno vodo. V skledi zmešamo bučke, čebulo, česen, drobtine, parmezan, peteršilj, jajce, sol in poper.

2. Korak

Z rokami oblikujemo majhne kroglice, iz približno 1 do 2 žlic zmesi. Polpete položimo na pekač, obložen s paprijem za peko. Med kroglicami pustimo nekaj prostora. Polpete pokapamo z olivnim oljem. V ogreti pečici jih pečemo med 2 do 25 minut ali dokler ne postanejo zlato-rjave barve.

3. Korak

Postrežemo še vroče, dodamo pa jim najljubšo omako ali kot prilogo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,75 €
Skupaj:
15,75 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno