Če iščete zdravo in okusno vegetarijansko predjed ali prigrizek, ste na pravem mestu, saj se za to željo skriva bučkine polpete v pečici. Te majhne kroglice ali polpeti iz bučk, drobtin, sira in zelišč so preprosto pripravljena jed, ki navdušijo s polnim in bogatim okusom.
1. Kaj so bučkini polpeti in kako jih pripravimo?
Za pripravo bučkinih polpetov v pečici, je najbolj pomembno, da bučke naribamo in iz njih iztisnemo vso odvečno tekočino. Nato jim je potrebno dodati še drobtine, saj tako poskrbimo za pravo hrustljavo jed.
Dodamo jim še naribanim sir (npr. parmezan), sesekljana zelišča (npr. baziliko ali peteršilj) in razžvrkljano jajce. Mešanico nato oblikujemo v majhne kroglice ali kepice in jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Polpete nato le še spečemo v pečici pri 200 °C oziroma toliko časa, da postanejo zlato-rjave barve in hrustljave oblike.
Polpeti iz bučk v pečici so zdrav in okusen način porabe odvečnih bučk z vrta. Odlične pa so tudi zaradi tega, ker se zelo dobro razumejo z osnovnimi začimbami, s katerim lahko obogatimo njihov okus.
Ob bučke lahko ponudimo še: