Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Piščanec v naravni omaki

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11
piscanec v naravni omaki

Piščanec v naravni omaki je priljubljena jed, ki jo pripravljajo ljudje po vsem svetu. Je vsestranska jed, ki jo lahko pripravimo z različnimi sestavinami in načini kuhanja in tako ustreza različnim okusom in željam.

Kako pa pripravimo piščanca v naravni omaki?


Ena najpomembnejših sestavin piščanca v naravni omaki je seveda sam piščanec. Perutnina je odličen vir beljakovin, ki so bistvene za izgradnjo in obnovo mišičnega tkiva.

Druga pomembna sestavina piščanca v naravni omaki pa je seveda sama naravna omaka. Omaka je običajno narejena iz zelišč, začimb in dišavnic ter jušne osnove. Uporabljena zelišča in začimbe se lahko razlikujejo glede na recept, med priljubljenimi pa so timijan, rožmarin in peteršilj. Omako lahko zgostimo s sestavinami, kot sta moka ali koruzni škrob, lahko pa pripravimo tudi brezglutensko različico z uporabo brezglutenske moke.

Piščanca lahko začinimo tudi z začimbno mešanico za perutnino.  Mešanica ima izrazit in močan okus, ki se ga meso tekom priprave navzame.
Recept za piščanca v naravni omaki je precej preprost in enostaven za uporabo. Piščanca nekaj ur ali čez noč mariniramo v mešanici zelišč, začimb in dišavnic. To pomaga piščancu dodati okus in zmehčati meso. Nato piščanca sušimo v ponvi ali loncu skupaj z naravno omako in jušno osnovo. Čas kuhanja je odvisen od uporabljenega kosa piščanca, vendar običajno traja med 30 do 40 minut.


Ob piščanca v naravni omaki lahko ponudimo:

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Piščanec v naravni omaki

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

V manjši skledi zmešamo timijan, rožmarin, peteršilj, BAM mešanico za perutnino, sol in poper. Mešanico vtremo v piščančje prsi, da jih enakomerno prekrijemo. Skledo pokrijemo s plastično folijo in postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri ali čez noč.

2. Korak

V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejemo oljčno olje. Dodamo čebulo in česen ter ju pražimo približno 5 minut, dokler se ne zmehčata. V ponev dodamo piščančje prsi in jih pečemo, dokler ne porumenijo z obeh strani, približno 5 minut na vsaki strani. Prilijemo piščančjo juho in belo vino ter mešanico zavremo.

3. Korak

Zmanjšamo temperaturo, pokrijemo ponev in kuhamo še 25 do 30 minut oziroma dokler piščanec ni kuhan. Piščanca odstranimo iz ponve in ga narežemo na tanke trakove.

4. Korak

Omako zavremo in pustimo, da se reducira še približno 5 minut. Piščanca postrežemo z omako. Če je omaka pregosta, ji lahko dodamo še nekaj moke zmešane z vodo in mešamo toliko časa, da se moka popolnoma raztopi.

DODATNO: Za bolj privlačen videz lahko piščanca v naravni omaki okrasimo s sesekljanim svežim peteršiljem ali timijanom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,08 €
Skupaj:
9,72 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno