
Sestavine:
- 4 velike rdeče krompirje
- 3 žlice olivnega olja
- zeliščno maslo (recept v opisu recepta)
- BAM mešanica za krompir (po okusu)
Peka krompirja je ena izmed najlažjih prilog, ki jo lahko pripravite. Ne zahteva posebne spretnosti. Postopek je načeloma vsem poznan že nekaj časa, lahko bi rekli, da je popolnoma običajen. Poleg običajnega postopka pa predstavljam nov, fantastičen način, kako pripraviti najboljši pečen krompir.
Nič hudega, tudi jaz ga do nedavnega sploh nisem poznala. Ampak, bolje pozno kot nikoli!
Če želite pečen krompir s hrustljavo kožo in puhasto notranjosto, uporabite rdeč krompir. Zaradi visoke vsebnosti škroba, bo rezultat vedno enak: hrustljava skorjica in puhasta notranjost.
Pripravite še:
Po spodaj pripravljenem receptu, lahko najboljši pečen krompir priložite k izbranemu mesu iz žara ali zelenjavi.
Dodajte še sočno svijnsko pečenko s hrustljavo skorjo, ki jo pripravite po receptu TUKAJ.