Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Kuhan riž

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 4
ce je tvoj riz kdaj prevec gumijast ali pretrd  ne skrbi to se ne dogaja samo tebi priprava riza se sicer slisi enostavno a se lahko hitro zgodi da ti koncni rezultat ne bo vsec

A, ko se enkrat naučiš priprave, bo kuhanje riža mala mal’ca. Te torej zanima, kako skuhati riž? Beri dalje.


1. Speri riž.

Samo izpiranje riža traja 20 sekund, a zelo pomemben korak. Če riž pred kuhanjem spereš, se tako znebiš prašnega škroba, ki lahko povzroči čezmerno lepljivost. Riž le postavi v mrežasto cedilo in ga spiraj pod hladno vodo, dokler voda ne postane bistra.

2. Zapomni si razmerje.

Za večino vrst riža običajno uporabimo razmerje: ena skodelica riža in dve skodelici vode, ki ga lahko povečaš ali zmanjšaš. Za še boljši okus lahko vodo zamenjaš s piščančjo ali zelenjavno juho.

3. Vodo zavri.

Nato dodaj riž in sol. Če želiš, lahko dodaš tudi košček masla. Tvoj riž bo imel tako še boljši okus.

4. Zagotovi enakomerno vretje.

Po dodajanju riža bo temperatura vode občutno padla in ne bo več vrela. Pusti, da ponovno rahlo zavre (sicer tvegaš, da se voda skuha hitreje, kot se riž zmehča).

5. Ne odstranjuj pokrova.

Ponev pokrij in zmanjšaj toploto. Čeprav verjemem, da te “firbec matra”, pokrovke ne dviguj, dokler riž ne bo kuhan.

6. Preveri pri: 18 minutah.

Dolgozrnati beli riž naj bi se kuhal približno 20 minut. Časovnik nastavi na 18 minut. Naj bo tvoj indikator ali je riž kuhan ali ne, sam riž in ne voda. Če je v posodi ostalo še malo vode, bo čisto v redu! Samo rahlo nagnit posodo, da odvečna voda odteče.

7. Pusti pri miru.

Izklopi ogenj, ponovno pokrij posodo in pusti, da kuhan riž nekaj minut počiva ​​v posodi na pari. Potrpežljivost je vrlina. :)

8. Premešaj.

Z vilicami nežno premešaj in dvigni riž, da se zrna ne zlepijo.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Kuhan riž

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 4

Sestavine:

  • 500 ml vode
  • 200 g dolgozrnatega riža
  • 1 žlica masla
  • Sol

Navodila za uporabo:

1. Korak

V srednjem loncu zavri vodo. Dodaj riž, maslo in velik ščepec soli.

2. Korak

Voda v loncu naj ponovno zavre, nato zmanjšaj temperaturo in pokrito kuhaj 18 minut ali dokler se riž ne zmehča in voda ne vpije.

3. Korak

Odstrani z ognja in pokrito pusti stati 5 minut, nato riž premešaj z vilicami in postrezi.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,69 €
Skupaj:
6,21 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno