Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Pire krompir in polpeti z ajdovo kašo

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
pire krompir in polpeti z ajdovo kaso

Glede na tempo, v katerm živimo, se velikokrat znajdemo v situaciji, ko moramo v precej kratkem času pripraviti okusno kosilo. Če ste se mogoče že naveličali okusa klasičnega pire krompirja in vas navadni polpeti ne navdušijo več, potem ste na pravem naslovu. Monika je pripravila malo spremenjen recept, ki vam bo prebudil brbončice in vam obogatil jedilnik.

Na seznam začimb je dodala tudi BAM česen v prahu. Česen v prahu je nepogrešljiva začimba pri pripravi vsakodnevnih jedi. Skupaj s čebulo ustvarita najboljšo kombinacijo, ki obogati in razvije okuse vsake jedi.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Pire krompir in polpeti z ajdovo kašo

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

  • 6 srednjih krompirjev
  • centimeterska rezina masla
  • ščep mletega česna
  • ščep muškatnega oreščka
  • ščep popra
  • sol
  • mleko po potrebi
  • 200 g svežega mletega mesa
  • 150 g kuhane, ohlajene ajdove kaše
  • 1-2 žlici drobtin
  • 1 jajce
  • sol
  • ščep vsake od naštetih začimb: poper, piment, mleti česen in peteršilj

Navodila za uporabo:

1. Korak

Krompir olupite, narežete na kocke in v osoljeni vodi skuhate do mehkega. Ponavadi to traja 15-20 minut.

2. Korak

Medtem ko se krompir kuha, naredite polpete po sledečem, spodaj zapisanem receptu.

3. Korak

Ko je krompir kuhan, mu dodajte maslo in začimbe in ga pretlačite. Če se vam zdi premalo kremast, mu dodajte še kako žlico ali dve mleka.

1. Korak

Iz naštetih sestavin zamešajte kompaktno maso, iz katere naredite enakomerne polpete. Če že niso enako veliki, naj bodo vsaj enako debeli, da se bodo lahko enako dolgo pekle. Mase je dovolj za 6-8 polpetov. Če se vam jih zdi preveč za eno kosilo, jih par še ne pečenih brez skrbi spravite v zmrzovalnik, kjer bodo počakali na dan, ko boste imeli še manj časa za pripravo kosila (meso mora biti v tem primeru sveže,ne že odtajano,ker odtajanih živil ne smete ponovno zmrzniti brez predhodne termične obdelave).

2. Korak

Polpete na večji količini olja, na srednji temperaturi pecite do zlato-rjave barve. Čas pečenja je odvisen od debeline polpet, ampak približno 10 minut na vsaki strani bi moralo zadoščati.

3. Korak

Če želite bolj zdrav način priprave mesa, polpete enostavno dajte na peki papir, na pekač in v pečico ogreto na 200 stopinj za 20-25 minut. Na vrh vsake polpete položite majhen košček masla ali polpete povaljajte v pomaščenih rokah.

4. Korak

Sedaj rabite le še skledo priljubljene solate in kosilo je pripravljeno.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,88 €
Skupaj:
7,92 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno