Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Bučkini polpeti s sirom

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
buckini polpeti s sirom

Bučkini polpeti s sirom so majhni polpeti, ki jih pripravimo iz naribanih bučk, sira, drobtin ter različnih zelišč in začimb. Bučkinim polpetom lahko dodamo katerikoli sir, a najbolj priljubljeni vrsti sta parmezan ali ovčji sir Pecorino.

Bučkine polpete s sirom lahko ocvremo v ponvi ali pa jih spečemo. Ne glede na način priprave bodo rezultat hrustljave kroglice z mehko notranjostjo. Postrežemo jih lahko kot glavno jed, predjed ali jih dodamo k testeninam. So odličen način za uporabo obilja bučk.


1. Kako pripravimo bučkine polpete s sirom?


Priprava bučkinih polpetov s sirom ne zahteva posebnih kulinaričnih spretnosti, a zagotovo je prav, da se med pripravo držimo določenih trikov in nasvetov. Ker so bučke zelenjava, ki vsebuje veliko vode, je pomembno, da iz naribanih bučk izstisnemo čim več odvečne vode. Če ta korak izpustimo, bodo polpeti preveč sočni in bodo med peko razpadli. Če bo kljub upoštevanju tega koraka zmes še vedno preveč "lepljiva", ji dodamo še nekaj drobtin, da bomo tako lažje oblikovali polpete.


Če je le mogoče, za pripravo uporabimo sveža zelišča, saj bodo zares obogatila okus. Če ne gre drugače, se lahko poslužimo dodajanja suhih začimb. Lahko jim dodamo tudi zelišča kot so origano, timijan ali rožmarin. Za še dodatno obogatitev jedi, ji lahko dodamo drugo zelenjavo kot je na primer drobno sesekljana čebula ali paprika.


Če polpete pripravimo v ponvi, pazimo, da je ne napolnimo preveč. Če bo ponev preveč napolnjena, se lahko zgodi, da se poleti sploh ne ocvrejo, ampak se bodo kuhali in bodo na koncu popolnoma razmočeni. 

Ob bučkine polpete sirom lahko postrežemo tudi:

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Bučkini polpeti s sirom

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Naribane bučke damo v cedilo in jih potresemo s ščepcem soli. Zmes pustimo stati med 10 do 15 minut, da se sprosti odvečna voda. Nato z rokami ali čisto kuhinjsko brisačo iztisnemo še odvečno vodo. V skledi zmešamo naribano bučko, sesekljan česen, parmezan, drobtine, sesekljan peteršilj in baziliko, jajca, sol in črni poper. Mešamo, dokler se vse skupaj dobro ne združi in zmes ni lepljiva.

2. Korak

Na srednje visoki temperaturi segrejemo ponev in dodamo toliko oljčnega olja, da prekrijemo dno ponve. Z rokami oblikujemo mešanico v majhne kroglice, velike približno kot žogica za ping-pong. Polpete dodamo v vročo ponev in jih na vsaki strani pečemo približno 2 do 3 minute, da postanejo zlato rjave barve in hrustljave.

3. Korak

Ko so polpeti pečeni, jih odstranimo iz ponve in položimo na krožnik, obložen s papirnato brisačo, da odteče še odvečno olje. Postrežemo še vroče in jim dodamo najljubšo omako za pomakanje ali pa jih postrežemo s kuhanimi testeninami.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,68 €
Skupaj:
6,12 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno