Bučkini polpeti s sirom so majhni polpeti, ki jih pripravimo iz naribanih bučk, sira, drobtin ter različnih zelišč in začimb. Bučkinim polpetom lahko dodamo katerikoli sir, a najbolj priljubljeni vrsti sta parmezan ali ovčji sir Pecorino.
Bučkine polpete s sirom lahko ocvremo v ponvi ali pa jih spečemo. Ne glede na način priprave bodo rezultat hrustljave kroglice z mehko notranjostjo. Postrežemo jih lahko kot glavno jed, predjed ali jih dodamo k testeninam. So odličen način za uporabo obilja bučk.
1. Kako pripravimo bučkine polpete s sirom?
Priprava bučkinih polpetov s sirom ne zahteva posebnih kulinaričnih spretnosti, a zagotovo je prav, da se med pripravo držimo določenih trikov in nasvetov. Ker so bučke zelenjava, ki vsebuje veliko vode, je pomembno, da iz naribanih bučk izstisnemo čim več odvečne vode. Če ta korak izpustimo, bodo polpeti preveč sočni in bodo med peko razpadli. Če bo kljub upoštevanju tega koraka zmes še vedno preveč "lepljiva", ji dodamo še nekaj drobtin, da bomo tako lažje oblikovali polpete.
Če je le mogoče, za pripravo uporabimo sveža zelišča, saj bodo zares obogatila okus. Če ne gre drugače, se lahko poslužimo dodajanja suhih začimb. Lahko jim dodamo tudi zelišča kot so origano, timijan ali rožmarin. Za še dodatno obogatitev jedi, ji lahko dodamo drugo zelenjavo kot je na primer drobno sesekljana čebula ali paprika.
Če polpete pripravimo v ponvi, pazimo, da je ne napolnimo preveč. Če bo ponev preveč napolnjena, se lahko zgodi, da se poleti sploh ne ocvrejo, ampak se bodo kuhali in bodo na koncu popolnoma razmočeni.
Ob bučkine polpete sirom lahko postrežemo tudi: