Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Bučkini polpeti s krompirjem

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8
buckini polpeti s krompirjem

Polpeti iz bučk s krompirjem so italijanska vegetarijanska jed, ki jo sestavimo iz naribanih bučk, krompirja in drugih sestavin, kot so česen, čebula, zelišča in drobtine. Mešanico oblikujemo v majhne kroglice ali kepice, ki jih nato ocvremo, dokler na zunanji strani niso hrustljave v notranjosti pa se skriva puhasta notranjost.

Beseda "polpette" v italijanščini pomeni mesna kroglica, vendar v tej vegetarijanski različici recepta meso nadomestijo bučke in krompir. Polpeti iz bučk s krompirjem so zdrava in hranljiva jed, polna vitaminov in mineralov. Primerna je za vegetarijanske ali veganske jedi in lahko postane odličen vir beljakovin, če ji dodamo še stročnice in oreščke.

1. Kako pa pripravimo bučkine polpete s krompirjem?


Za pripravo bučkinih polpetov s krompirjem moramo bučke naribati in krompir kuhati, toliko časa dokler se ne zmehča. Nato naribane bučke in pretlačen krompir zmešamo v skledi z drugimi sestavinami in mešamo toliko časa, da se dobro povežejo. Iz mešanice oblikujemo majhne kroglice ali kepice in jih ocvremo v vročem olju da dobijo hrustljavo zunanjost.

Jed pogosto postrežemo s paradižnikovo omako, brez težav pa lahko postanejo samostojna jed. Ob bučkine polpete s krompirjem lahko postrežemo tudi:


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Bučkini polpeti s krompirjem

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 8

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Bučke naribamo in s čisto krpo ali papirnato brisačo iztisnemo odvečno vodo. Krompir kuhamo toliko časa, dokler se ne zmehča. Nato ga pretlačimo z vilicami ali z mečkalnikom za krompir.

2. Korak

V veliki skledi zmešamo naribane bučke, krompir, sesekljano čebulo, sesekljan česen, drobtine, sesekljan peteršilj, sol in črni poper. Dobro premešamo, da se sestavine enakomerno porazdelijo. Iz mase oblikujemo majhne kroglice ali kepice in jih postavimo na stran.

3. Korak

V veliki ponvi pri srednji temperaturi segrejemo nekaj olja. Ko se olje segreje, v ponev dodamo polpete. Na vsaki strani jih pražimo približno 2 do 3 minute oziroma dokler niso zlato rjave barve in dobijo hrustljavo sturkturo. Kuhane polpete z režnato žlico prenesemo na krožnik, obložen s papirnatimi brisačami, da vpijejo odvečno olje.

4. Korak Postrežemo še vroče.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,17 €
Skupaj:
10,53 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno