Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Goveji zrezki v omaki

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
goveji zrezki v omaki

Goveji zrezeki so jed iz govejega mesa. Običajno jih pripravimo na na žaru, v ponvi ali pa jih postrežemo kot zrezke v naravni omaki.

Za zrezke lahko uporabimo veliko različnih kosov govedine, med drugim file, ribeye, tenderloin in T-bone. Vrsta uporabljenega kosa lahko vpliva na okus, mehkobo in teksturo zrezka.

Goveje zrezke običajno začinimo s soljo, poprom in drugimi začimbami ali marinado. Običajno se postrežejo topli, včasih z naravno omako, kateri dodamo še različne priloge kot so zelenjava, krompir ali riž. Goveji zrezki so priljubljena jed v številnih kulturah po vsem svetu.

1. Kako pripravimo goveje zrezke v naravni omaki?


Pri nakupu govejega zrezka, ki ga bomo pripravili v naravni omaki, je pomembno, da izberemo meso svetlo rdeče barve in ima čim manj vidne maščobe. Goveje zrezke v omaki pripravljamo vedno pogosteje in pri tem svetujemo upoštevanje spodaj zapisanih trikov za pripravo.

Pred pripravo naj se zrezki segrejejo na sobno temperaturo. Govedino iz hladilnika vzamemo vsaj pol ure prej in jo na sobni temperaturi pripravimo na kuhanje. Z upoštevanjem tega koraka poskrbimo, da se bo meso enakomerneje skuhalo.

Meso je potrebno pred pripravo dobro začiniti. Pred pripravo le-tega na obeh straneh dobro začinimo s soljo in poprom. Za dodaten okus lahko dodamo tudi druge začimbe, kot so česen v prahu, čebula v prahu ali paprika.

Pripravimo lahko tudi goveje zrezke v paradižnikovi omaki - recept čaka tukaj.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Goveji zrezki v omaki

  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

  • 450 g govejih zrezkov
  • 1 žlica rastlinskega olja
  • 1 sesekljana čebula
  • 2 stroka česna, sesekljana ali BAM česen v prahu
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 240 ml jušne goveje osnove
  • 1 čajna žlička omake Worcestershire
  • 1 čajna žlička sojine omake
  • sol in poper po okusu

Navodila za uporabo:

1. Korak

Goveje zrezke na obeh straneh začinimo s soljo in poprom. V veliki ponvi pri srednje visoki temperaturi segrejemo olje. V ponev dodamo goveje zrezke in ga na vsaki strani pečemo približno dve minuti, dokler ne porumeni. Takrat meso odstranimo iz ponve in jo odložimo na krožnik.

2. Korak

V isto ponev dodamo čebulo in česen ter ju pražimo približno 2 minuti, da se zmehčata. V ponev dodamo še paradižnikovo pasto in jo vmešamo k čebuli in česnu, ter kuhamo še med eno 1 do 2 minuti. V ponev vlijemo še govejo jušno osnovo ter primešamo še worcestersko omako in sojino omako.

3. Korak

Omako zavremo in jo pustimo vreti približno 5 minut, da se nekoliko zgosti. Goveje zrezke ponovno dodamo v ponev in jih prelijemo z omako. Pri zmanjšani temperaturi pustimo, da zrezki vrejo še toliko časa, dokler se ne zmehčajo. Goveje zrezke postrežemo z rižem, krompirjem ali testeninami. 

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,46 €
Skupaj:
13,14 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno