Goveji zrezki v omaki
Čas priprave:
1 ura 30 min
Težavnost:
2
Št. sestavin:
9
|
|
Goveji zrezeki so jed iz govejega mesa. Običajno jih pripravimo na na žaru, v ponvi ali pa jih postrežemo kot zrezke v naravni omaki.
Za zrezke lahko uporabimo veliko različnih kosov govedine, med drugim file, ribeye, tenderloin in T-bone. Vrsta uporabljenega kosa lahko vpliva na okus, mehkobo in teksturo zrezka.
Goveje zrezke običajno začinimo s soljo, poprom in drugimi začimbami ali marinado. Običajno se postrežejo topli, včasih z naravno omako, kateri dodamo še različne priloge kot so zelenjava, krompir ali riž. Goveji zrezki so priljubljena jed v številnih kulturah po vsem svetu.
1. Kako pripravimo goveje zrezke v naravni omaki?
Pri nakupu govejega zrezka, ki ga bomo pripravili v naravni omaki, je pomembno, da izberemo meso svetlo rdeče barve in ima čim manj vidne maščobe. Goveje zrezke v omaki pripravljamo vedno pogosteje in pri tem svetujemo upoštevanje spodaj zapisanih trikov za pripravo.
Pred pripravo naj se zrezki segrejejo na sobno temperaturo. Govedino iz hladilnika vzamemo vsaj pol ure prej in jo na sobni temperaturi pripravimo na kuhanje. Z upoštevanjem tega koraka poskrbimo, da se bo meso enakomerneje skuhalo.
Meso je potrebno pred pripravo dobro začiniti. Pred pripravo le-tega na obeh straneh dobro začinimo s soljo in poprom. Za dodaten okus lahko dodamo tudi druge začimbe, kot so česen v prahu, čebula v prahu ali paprika.
Pripravimo lahko tudi goveje zrezke v paradižnikovi omaki - recept čaka tukaj.