1
Goveje zrezke potolčemo s tolkačem za meso (ali hrbtno stranjo velikega noža, če tolkača nimamo), nato jih posolimo in popopramo na obeh straneh (brez pretiravanja, a spet ne premalo), v visoko ponev ali nizek, širok lonec vlijemo 1 jedilno žlico olivnega olja ter segrevamo, da zacvrči, ko v ponev položimo vse zrezke. Te na hitro popečemo najprej na eni in nato na drugi strani (ne predolgo, recimo minuta pa pol na vsaki strani), vzamemo jih iz ponve in damo na globoki krožnik ter prekrijemo z drugim, da se zrezki ne ohladijo.
2
Čebulo na drobno nasesekljamo in damo v ponev, v kateri smo prej pekli meso. Po želji lahko dodate še kakšno kapljico olja, menim pa, da ni potrebno. Čebulo pražimo in ko zadiši, ji dodamo nekaj vroče vode, da jo prekrije, temperaturo znižamo na srednji ogenj in kuhamo, da postane čebula mehka in se malo razpusti.
3
Ko je čebula že lepo mehka v ponev vrnemo zrezke, dodamo na drobno nasesekljan česen (raje ga ne dodajamo, ko pražimo čebulo, saj rad malo zagreni), malo soli, mleto sladko papriko in rumeno gorčico (če imate radi gorčična semena, se bodo lepo podali v to jed). Vse zalijemo z nekaj vroče vode, da tekočina prekriva meso in na zmerni temperaturi pokrito kuhamo. Če se nam zdi, da je izparelo precej vode, je nekaj dolijemo, vendar ne preveč, da ne bo omaka preveč vodena.
4
Vsake toliko časa premešamo, in kuhamo 30 – 40 minut, nato dodamo približno polovico konzerve pelatov (lahko tudi več), pelate pretlačimo, dodamo šetraj, rožmarin ter začimbno mešanico aglio in pepperoncino, lahko tudi še malo mletega česna. Pelate in paradižnikovo omako dodamo, ko je meso že mehkejše zato, ker lahko paradižnik s svojimi kislinami povzroči, da meso "zakrkne" in postane trdo. Vse skupaj premešajte in kuhajte še 30 minut oziroma dokler ni meso mehko.
5
Nekaj minut preden odstavite zrezke s štedilnika dodajte na grobo narezane češnjeve paradižnike, pokuhajte za minutko ali dve in vaša jed je pripravljena.
6
Servirajte s pire krompirjem, rižem, kašo, kuskusom, njoki,... Vse skupaj bo na krožniku izgledalo toliko bolj sveže in vabljivo, če boste po vrhu potresli še nekaj svežega, nasesekljanega peteršilja.