Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Ajdova kaša z zelenjavo

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12
ajdova kasa z zelenjavo

Ajdova kaša z zelenjavo je jed iz kuhane ajdove kaše (oluščenih semen rastline ajde), zmešane z različno zelenjavo, kot so čebula, korenje, zelena, gobe ali paprika. Zelenjavo običajno podušimo v ponvi z nekaj olja ali masla in jo dušimo toliko časa, da se ne zmehča. K zmehčani zelenjavi dodamo kuhano ajdo skupaj z nekaterimi začimbami, kot so zelišča ali dišavnice in tako ustvarimo okusen in hranljiv obrok. Ajdova kaša z zelenjavo se pogosto postreže kot zdrav zajtrk ali krepka priloga, lahko pa jo prilagodimo posameznim okusom in prehranskim preferencam.

1. Kako pripravimo ajdovo kašo z zelenjavo?

Ajda je zelo hranljivo žito, ki ne vsebuje glutena. Ajda je žito, ki je bogato z vlakninami, beljakovinami ter minerali, kot sta magnezij in mangan. Ima rahlo oreškast okus in teksturo, ki je lahko kremasta ali rahlo hrustljava, odvisno od načina kuhanja. Če želimo pripraviti ajdovo kašo z zelenjavo, moramo najprej skuhati ajdovo kašo. Ajdovo kašo moramo v vreli vodi ali jušni osnovi kuhati približno med 10 do 15 minut ali dokler ne postane popolnoma mehka, a vseeno mora biti še vedno rahlo čvrsta. Ko je ajdova kaša kuhana pripravimo še zelenjavo. 

Zelenjavno mešanico pripravimo tako, da izbrano zelenjavo sesekljamo na majhne koščke in jo v ponvi na olju ali maslu dušimo toliko časa, dokler se ne zmehča in rahlo karamelizira. Dodamo lahko česen, ingver ali druge začimbe, da z njimi izboljšamo okus jedi.

Dušeno in karamelizirano zelenjavo dodamo h kuhani ajdovi kaši in ustvarimo odlično samostojno jed ali prilogo.

Ljubitelje ajdove kaše lahko navdušimo še z: 

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Ajdova kaša z zelenjavo

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

Navodila za uporabo:

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,17 €
Skupaj:
10,53 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno