Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Ajdova kaša s skuto in jabolki

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 19
ajdova kasa s skuto in jabolki

Ajda je že dolgo zvesta spremljevalka človeka. Je zdrav in hranljiv dodatek našemu jedilniku. Njen okus nam je všeč in radi ga uporabimo v različnih oblikah jedi. Radi imamo ajdovo moko, ki jo dodajamo beli moki pri izdelavi kruha, uporabimo jo za pripravo ajdovih žgancev, ajdovih krapov, poznamo pa tudi ajdovo kašo. Ajdova kaša je odlična priloga za naša kosila. Glede na to, da ajdovo kašo večinoma uporabljamo v slanih jedeh se bomo danes lotili priprave sladke različice, ki vas bo brez dvoma osvojila. Ajdova kaša s skuto in jabolki je izvrstna ideja za vašo naslednjo večerjo.


Pečeno ajdovo kašo s skuto in jabolki postrezite mlačno, s kepico sladke smetane. Tudi žlica ali dve čežane, bo izvrstna dopolnitev večerje.


Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Ajdova kaša s skuto in jabolki

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 19

Sestavine:

  • pečico
  • štedilnik
  • ponev
  • pekač
  • kuhalnico
  • vilice
  • nož
  • desko
  • pripomoček za ribanje jabolk
  • 170 g ajdove kaše
  • 400 ml mleka
  • 1 žlico kokosovega masla
  • 1/2 čajne žličke arabske kavne mešanice
  • pest grobo nasekljanih orehov
  • 4 žlice skute
  • sladkor po okusu (recimo 3 žlice)
  • 1-2 naribani jabolki
  • 2 jajci
  • 2 žlici kisle smetane ali grškega jogurta

Navodila za uporabo:

1. Korak Ajdovo kašo oplaknemo pod tekočo vodo. Skuhamo jo v mleku, kateremu smo dodali kokosovo maslo in arabsko kavno mešanico. Kuhamo jo po navodilih na embalaži. Vre naj zmerno, približno 10-15 minut.
2. Korak Kuhani ajdovi kaši dodamo nasekljane orehe, premešamo in pustimo da se ohladi. 
3. Korak Posebej zmešamo skuto, sladkor, naribana jabolka, razžvrkljani jajci in jogurt oziroma kislo smetano. To mešanico dobro vmešamo v ohlajeno ajdovo kašo.
4. Korak Okrogel tortni pekač, premera 23 centimetrov, prekrijemo s peki papirjem in nanj nadevamo maso z ajdovo kašo.
5. Korak Postavimo ga v ogreto pečico in pečemo 60 minut na 180 stopinj Celzija. Po želji ajdovo kašo lahko pečete tudi 45 minut na 200 stopinj Celzija, vendar je možno, da bo jed bolj izsušena.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno