Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Ajdova kaša z gobami

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 15
ajdova kasa z gobami

Če se vam mudi in bi želeli na hitro pripraviti okusen in hranilen obrok, je ajdova kaša z gobicami prava izbira za vas. :)




Pa dober tek!


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • nož in deska za rezanje
  • kozica s pokrovko za pripravo omake
  • vok
  • kuhalnica
  • cedilo
  • 200 g ajdove kaše
  • 1 čebula
  • 250 g svežih gob (šampinjoni ali lisičke; ko je sezona)
  • 2 žlici veganskega nesladkanega jogurta (ni nujno in če vam ne ustreza lahko uporabite kislo smetano)
  • 5 žlic olja
  • ščep domače zeliščne soli (lahko nadomestite z vrtnimi zelišči ali kakšno doma pripravljeno jušno osnovo)
  • ščep solnega cveta
  • 1 žlica majarona
  • 1 žlička česna (lahko uporabite 1-2 stroka svežega česna)
  • ščep peteršilja
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Ajdovo kašo v voku na hitro prepražimo na dveh žlicah olja.
2
Nato toliko zalijemo z vodo, da je kaša pokrita. Dodamo ščepec domače zeliščne soli (recept, kako jo pripraviti, si lahko preberete TUKAJ), solnega cveta in majaron.
3
Kuhamo jo 20 minut. Po potrebi vmes dodajamo vodo.
4
Medtem ko se ajdova kaša kuha, pripravimo še ostale stvari: čebulo nasekljamo na majhne koščke, prav tako nasekljamo še svež česen. Če ga nimamo, lahko brez težav uporabimo tudi mleti česen. Gobe operemo in jih narežemo na lističe.
5
V ločeni ponvi segrejemo žlico olja in na njem popražimo prej nasekljano čebulo.
6
Dodamo česen in narezane gobice, na hitro popražimo ter zalijemo z malo vode.
7
Gobe dušimo 15-20 minut in jih na koncu, ko je kaša ravno prav mehka, primešamo v gosto ajdovo kašo.
8
Za dodatek k okusu lahko primešamo še veganski nesladkan jogurt in potresemo s peteršiljem.
9
Postrežemo. 
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno