1
Ajdovo kašo v voku na hitro prepražimo na dveh žlicah olja.
2
Nato toliko zalijemo z vodo, da je kaša pokrita. Dodamo ščepec domače zeliščne soli (recept, kako jo pripraviti, si lahko preberete TUKAJ), solnega cveta in majaron.
3
Kuhamo jo 20 minut. Po potrebi vmes dodajamo vodo.
4
Medtem ko se ajdova kaša kuha, pripravimo še ostale stvari: čebulo nasekljamo na majhne koščke, prav tako nasekljamo še svež česen. Če ga nimamo, lahko brez težav uporabimo tudi mleti česen. Gobe operemo in jih narežemo na lističe.
5
V ločeni ponvi segrejemo žlico olja in na njem popražimo prej nasekljano čebulo.
6
Dodamo česen in narezane gobice, na hitro popražimo ter zalijemo z malo vode.
7
Gobe dušimo 15-20 minut in jih na koncu, ko je kaša ravno prav mehka, primešamo v gosto ajdovo kašo.
8
Za dodatek k okusu lahko primešamo še veganski nesladkan jogurt in potresemo s peteršiljem.