Sestavine:
- 2 žlici olivnega olja
- 2 velika stroka česna sesekljana ali BAM česen v prahu
- 1 pločevinka tune (odcejena)
- 1 čajna žlička limoninega soka
- 1 žlica sesekljanega svežega peteršilja
- sol in poper po okusu
- 50 g špagetov
Recept za testenine s tuno se pojavi ravno takrat, ko na voljo ni veliko časa za pripravo obroka. Testenine s tuno po tem receptu postrežejo z zdravim in prijetnim obrokom, čeprav sama priprava vzame le pol ure.
Ta recept za testenine s tuno lahko še izboljšate ali pa ga naredite še bolj preprostega kot je. V recept smo dodali še nariban parmezan in malo limonine lupinice. Katere sestavine poleg parmezana in limonine lupinice pa še potrebujemo?
Še nekaj idej za hitro pripravljene jedi:
Zavremo osoljeno vodo in jih izbrane skuhamo tako, da bodo 'Al dente' (napol kuhane) in pri tem upoštevamo navodila na embalaži. Medtem, ko se testenine kuhajo, pripravimo omako.
Ko so testenine skoraj pripravljene, majhno ponev segrejemo pri srednji temperaturi in v njo dodamo olje. Ko se olje segreje, dodamo še česen in ga pražimo 30 sekund. Vmešamo tunino, limonin sok in peteršilj. Počakamo, da se segreje.
Ko so testenine kuhane, v omako dodamo nekaj vode, v kateri so se kuhale testenine (nekaj žlic), nato testenine odcedimo in jih prelijemo z omako. Po potrebi jih začinimo s soljo in poprom.
Po želji: testenine postrežemo s sveže naribanim parmezanom in limonino lupinico.