Sestavine:
- 6 piščančjih beder
- 2 žlici olja
- 3 srednje veliki korenčki
- 1 čebula
- 6 strokov česna ali BAM česen v prahu
- 1 l piščančje jušne osnove
- 2 žlici moke
- 1 posušen lovorjev list
- 340 g krompirja
- 6 g sveže narezanega peteršilja
- sol
Piščančja obara po tem receptu se praktično skuha sama! Vse bomo pripravili le v enem loncu, dodali mehke kose piščanca in slano zelenjavo. Krepko piščančjo obaro si privoščimo s skorjo kruha in tako postržemo vrhunski obrok v hladnem vremenu.
Za najboljše rezultate uporabimo piščančja stegna brez kosti in kože. Po praženju bodo dale piščančji obari dodaten okus. Pred samo pripravo moramo biti pozorni le na to, da stegna narežemo na približno 5 cm velike kose in tako preprečimo, da se ne razkuhajo.
V tem receptu ne priporočamo uporabe piščančjih prsi. Piščančje prsi ne bodo postregle s tako mehko in okusno obaro kot če uporabimo stegna.
Namesto s piščančjo obaro se lahko ob hladnih dneh pogrejemo tudi z: