Domača goveja juha, kraljica dobrega nedeljskega kosila pri mami. Brez skrbi se lahko lotite priprave tudi sami, saj kot pravijo, se kuha sama. Ko jo kuhate, pripravite večjo količino in višek shranite v zamrzovalnik. Meso iz juhe pojejte pri kosilu, s hrenom, ali ga okisajte za večerjo, lahko pa ga zmeljete in skupaj z namočenim kruhom pripravite izvrstne polpete, jih shranite v zamrzovalnik in boste imeli vnaprej pripravljen obrok za enega od dni, ko za kuhanje ne bo ravno veliko časa.
Nasvet:Žafranika bo poleg prežgane čebule, dala juhi lepo barvo.
Z luštrekom ne pretiravajte, da ne povozi okusa juhe.
Zelenjavna osnova je mešanica mlete zelenjave z dodatkom soli.
Če je kost, ki se kuha v juhi, zelo mastna, kuhano juho ohladite in z žlico poberite odvečno maščobo s površja juhe.
Recept je pripevala Monika.
Pa dober tek! :)