Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Domača goveja juha

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 11
domaca goveja juha
Domača goveja juha, kraljica dobrega nedeljskega kosila pri mami. Brez skrbi se lahko lotite priprave tudi sami, saj kot pravijo, se kuha sama. Ko jo kuhate, pripravite večjo količino in višek shranite v zamrzovalnik. Meso iz juhe pojejte pri kosilu, s hrenom, ali ga okisajte za večerjo, lahko pa ga zmeljete in skupaj z namočenim kruhom pripravite izvrstne polpete, jih shranite v zamrzovalnik in boste imeli vnaprej pripravljen obrok za enega od dni, ko za kuhanje ne bo ravno veliko časa.



Nasvet:

Žafranika bo poleg prežgane čebule, dala juhi lepo barvo.

Z luštrekom ne pretiravajte, da ne povozi okusa juhe.

Zelenjavna osnova je mešanica mlete zelenjave z dodatkom soli.

Če je kost, ki se kuha v juhi, zelo mastna, kuhano juho ohladite in z žlico poberite odvečno maščobo s površja juhe. 




Recept je pripevala Monika.

Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • 500 g govejega mesa za juho
  • 1 kost za juho
  • 1 veliko čebulo
  • 2 stroka olupljenega česna
  • Peteršilj (koren ali list)
  • Luštrek
  • Žafranika
  • Korenje 2 do 3 kosi
  • Sušena jušna zelenjava ali zelenjavna osnova
  • Poper zrna
  • Sol

Navodila za uporabo:

1
Čebulo olupi, očisti in prereži na pol.
2
Lonec za kuhanje juhe postavi na štedilnik in vklopi na najvišjo stopnjo.
3
V lonec položi polovici čebule, na odrezano stran.
4
Prežgi toliko, da okoli čebule, na dnu posode, nastane temno rjav rob.
5
Čebulo zalij z mrzlo vodo. Voda bo tako dobila rjavo barvo.
6
V vodo položi meso, kost, sol, korenje, peteršilj, česen in ostale zaćimbe.
7
Juha mora najprej zavreti, nato temperaturo znižaj na minimum in juho počasi kuhaj več ur. Juha naj skoraj nevidno vre.
8
Korenje je priporočljivo vzeti iz juhe, ko se skuha, drugače bo izredno mehko.
9
Ko je juha kuhana, vzemite iz nje meso in kost, tekočino pa precedite, da se na cedilu ustavijo drobni okruški kosti, čebula in začimbe.
10
Posebej skuhajte zakuho za juho.
11
Če boste zakuho kuhali v juhi, bo le ta popila večino juhe.
12
V juho poleg zakuhe vrnite tudi korenje in lahko tudi del narezane govedine.
13
Kot zakuho uporabite jajčne vlivance, jušne testenine, fritate, zlate kroglice, zdrobove cmočke, jetrne cmočke, sušene kruhove kocke, ...
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno