Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Piščanec v smetanovi omaki

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 11
piscanec v smetanovi omaki je vedno dobra ideja kaj pa je se boljsa ideja piscanec v smetanovi omaki z okusom cesna

Piščanec v smetanovi omaki je vedno dobra ideja. Kaj pa je še boljša ideja? Piščanec v smetanovi omaki z okusom česna. Piščanec v smetanovi omaki je jed, ki obljublja hitro pripravo. Kremna omaka in piščanec bosta pripravljena v samo 30 minutah.


V recept smo vključili tako strok česna kot
BAM česen v prahu.
 Česen je začimba, ki naše brbončice razvaja z rahlo sladkim okusom, ki na koncu postreže še z prijetno pekočim občutkom.


Ob piščanca v smetanovi omaki lahko postrežemo:


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • 2 velika piščančja fileja (prerezana po dolžini in na polovico)
  • 1 žlica olivnega olja
  • malo moke
  • 2 žlici masla
  • 1 glava česna
  • 120 ml piščančje jušne osnove
  • 1/2 čajne žličke limoninega soka
  • 1/4 čajne žličke česna v prahu
  • 240 ml smetane za kuhanje
  • sol in poper po okusu
  • sesekljan peteršilj

Navodila za uporabo:

1
Piščanca po dolžini prerežemo na pol, tako da dobimo štiri manjše kotlete. Potresemo jih s soljo in poprom ter jih povaljamo v moki. V ponev segreto na srednje visoko temperaturo dodamo oljčno olje in eno žlico masla. Ko se ponev segreje, piščanca pražimo 4-5 minut na stran ali dokler ni lepo zlato zapečen. Piščanca vzememo iz ponve in ga postavimo na stran.
2
Temperaturo znižamo in v ponev dodamo preostanek masla. Počakamo, da se stopi, nato pa dodamo stroke česna. Med pogostim mešanjem jih kuhamo med 3 do 4 minute, da na zunanji strani rahlo porjavijo. V ponev dodamo še piščančjo juho, limonin sok in česen v prahu. Pustimo, da se tekočina meša približno 4 minute ali dokler se občutno ne zreducira.
3
Vmešamo smetano in zdaj dodamo še piščanca. Kuhamo še približno 5 minut, dokler se omaka ne zreducira in piščanec ni kuhan. Po želji postrežemo s sveže sesekljanim peteršiljem.

Vrhunski BAM izdelki

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,08 €
Skupaj:
10,80 €9,72 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno