Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Kako skuhati krompir

  • (1)
  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 3
kako skuhati krompir

Kuhanje krompirja ni velika znanost, je pa pogosto prvi korak za pripravo različnih okusnih jedi (npr. tenstanega krompirja, krompirjeve solate ...).  Mojstrom v kuhinji kuhanje krompirja predstavlja mačji kašelj, medtem ko se marsikateremu začetniku v glavi zagotovo poraja kar nekaj vprašanj. Pripravili smo kratek blog v katerem lahko na hitro usvojite vse potrebne informacije za kuhanje krompirja.


*Količino krompirja odmerimo glede na število oseb za katere pripravljamo obrok. Navadno na osebo računamo 3 srednje krompirje oziroma 2 velika.


*Še nekaj informacij: krompir lahko olupite tudi pred kuhanjem. Lahko ga narežete tudi na manjše kocke - v tem primeru bo prej gotov (ta možnost se zelo dobro obnese predvsem, če iz krompirja nameravamo narediti pire krompir).Pa dober tek!BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Kako skuhati krompir

  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 3

Sestavine:

  • krompir
  • voda
  • sol

Navodila za uporabo:

1. Korak

Izberemo krompir in ga z olupkom operemo.

2. Korak Krompir položimo v večjo posodo za kuhanje.
3. Korak Zalijemo s toliko vode, da je ves krompir pokrit.
4. Korak Dodamo ščepec soli.
5. Korak Posodo prenesemo na štedilnik, ki ga prižgemo na največjo jakost.
6. Korak Počakamo, da voda zavre. Ko zavre, temperaturo zmanjšamo na nižjo/zmerno temperaturo – voda naj pri tem še rahlo brbota.
7. Korak Posodo na pol pokrijemo s pokrovko in s tem poskrbimo, da izhlapi manj vode. Če se slučajno zgodi, da izpari preveč vode (da krompir ni več v celoti pokrit), jo moramo doliti. Dolivamo vročo vodo, saj s tem najmanj vplivamo na temperaturo vode v posodi.
8. Korak Ali je krompir že kuhan, preverimo z vilico. Če vilico lepo zdrsi v krompir, potem je ta že gotov. Krompir kuha približno 20-25 minut (odvisno od vrste in velikosti).
9. Korak Krompir odstavimo iz štedilnika in odlijemo vodo.
10. Korak Krompir še olupimo in woila, vse je pripravljeno za naslednji korak! 

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,00 €
Skupaj:
0,00 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno