Sestavine:
- krompir
- voda
- sol
Kuhanje krompirja ni velika znanost, je pa pogosto prvi korak za pripravo različnih okusnih jedi (npr. tenstanega krompirja, krompirjeve solate ...). Mojstrom v kuhinji kuhanje krompirja predstavlja mačji kašelj, medtem ko se marsikateremu začetniku v glavi zagotovo poraja kar nekaj vprašanj. Pripravili smo kratek blog v katerem lahko na hitro usvojite vse potrebne informacije za kuhanje krompirja.
*Količino krompirja odmerimo glede na število oseb za katere pripravljamo obrok. Navadno na osebo računamo 3 srednje krompirje oziroma 2 velika.
*Še nekaj informacij: krompir lahko olupite tudi pred kuhanjem. Lahko ga narežete tudi na manjše kocke - v tem primeru bo prej gotov (ta možnost se zelo dobro obnese predvsem, če iz krompirja nameravamo narediti pire krompir).
Pa dober tek!
Izberemo krompir in ga z olupkom operemo.