Ravioli s parmezanom
Čas priprave:
45 min
Težavnost:
2
Št. sestavin:
16
|
|
Pripravite sveže testenine polnjene z mešanico parmezana, riccote, pomešane s svežo baziliko, limonino lupinico in muškatnim oreščkom.
Ta občutljiv, lahek, nadev s parmezanom je preprost in dobro uravnotežen, zato ga lahko uživamo z drzno paradižnikovo omako ali rahlo masleno omako.
Izdelava domačih raviolov je lahko lažja, kot si mislimo. Skupaj z receptom za raviole s parmezanom bo to hitro postal vaš najljubši, zabaven, vegetarijanski recept za večerjo, ki lahko postane celo družinska dejavnost!
Recept za domače testenine s parmezanom je osnova za recept za raviole in bo vaš najljubši recept za sveže testenine.
Za pripravo domačih raviolov začnemo z mešanico moke "Semoline" in večnamenske moke. Ta kombinacija moke postreže s čvrstimi ravioli in teksturo, ki poskrbi, da se ravioli kar topijo v ustih. Testu lahko dodamo nekaj svežega mletega črnega popra za dodatek okus in teksturo.
Seveda, če vam to ni tako všeč, ga zlahka izpustite.
Poleg dobrega testa za raviole pa sta osnova tega recepta sir ricotta in parmezan, ki se stopita skupaj in ustvarita lahek, kremast, zračen nadev za raviole.
V kombinaciji s svetlo limonino lupinico raviolom doda svežino. Okus lahko obogatimo tudi z BAM mešanico Pica & Pašta. Začimbe za pico in pašto se uporablja pri pripravi omak za pice in testenine.
S sestavinami recepta lahko pripravimo 48 kosov raviolov s parmezanom velikih prbližno 4 cm.