Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Ravioli s parmezanom

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16
pripravite sveze testenine polnjene z mesanico parmezana riccote pomesane s svezo baziliko limonino lupinico in muskatnim oresckom

Pripravite sveže testenine polnjene z mešanico parmezana, riccote, pomešane s svežo baziliko, limonino lupinico in muškatnim oreščkom.


Ta občutljiv, lahek, nadev s parmezanom je preprost in dobro uravnotežen, zato ga lahko uživamo z drzno paradižnikovo omako ali rahlo masleno omako.


Izdelava domačih raviolov je lahko lažja, kot si mislimo. Skupaj z receptom za raviole s parmezanom bo to hitro postal vaš najljubši, zabaven, vegetarijanski recept za večerjo, ki lahko postane celo družinska dejavnost!


Recept za domače testenine s parmezanom je osnova za recept za raviole in bo vaš najljubši recept za sveže testenine.


Za pripravo domačih raviolov začnemo z mešanico moke "Semoline" in večnamenske moke. Ta kombinacija moke postreže s čvrstimi ravioli in teksturo, ki poskrbi, da se ravioli kar topijo v ustih. Testu lahko dodamo nekaj svežega mletega črnega popra za dodatek okus in teksturo.


Seveda, če vam to ni tako všeč, ga zlahka izpustite.


Poleg dobrega testa za raviole pa sta osnova tega recepta sir ricotta in parmezan, ki se stopita skupaj in ustvarita lahek, kremast, zračen nadev za raviole.


V kombinaciji s svetlo limonino lupinico raviolom doda svežino. Okus lahko obogatimo tudi z BAM mešanico Pica & Pašta. Začimbe za pico in pašto se uporablja pri pripravi omak za pice in testenine.


S sestavinami recepta lahko pripravimo 48 kosov raviolov s parmezanom velikih prbližno 4 cm.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Ravioli s parmezanom

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16

Sestavine:

  • 155 g Semolina moke
  • 125 g večnamenske moke
  • ščep soli
  • pol žlice mletega popra
  • 2 jajci
  • 4 žlice vode
  • 2 čajni žlički olivnega olja
  • 260 g riccote
  • 30 g naribanega parmezana
  • 1/2 čajne žličke limonine lupine
  • 2 čajni žlički drobno narezane bazilike
  • ščep muškatnega oreščka
  • sol in poper po okusu
  • paradižnikova omaka za serviranje
  • ščep BAM mešanice Pica & Pašta

Navodila za uporabo:

1. Korak

V srednji skledi zmešamo moko, sol in poper. Mešamo, da se poveže. V sredini naredimo vdolbino v katero dodamo jajca, vodo in olivno olje. Z vilicami nežno stepemo jajca na sredini suhih sestavin. Z mešanjem začnemo tako, da mokre sestavine v suhe sestavine mešamo od zunaj navznoter, dokler se ne povežejo.

2. Korak

Ko nastane testo, s svojimi rokami nadaljujemo z mešanjem testa in dodajamo preostalo moko na dno posode.

3. Korak

Testo gnetemo 3-4 minute, da postane lepljivo in elastično, njegovo elastičnost pa preverimo z raztezanjem. Če se raztegne 8-12 centimetrov brez trganja, smo pripravljeni na naslednji korak. Če se takoj strga, nadaljujemo z gnetenjem, saj se mora gluten še naprej razvijati.

4. Korak

Ko je testo lepljivo in elastično, iz testa naredimo kroglico in jo položimo v plastično folijo. Pustimo počivati. po 30 minutah kroglico razvaljamo. Razvaljano testo razdelimo na dva dela. Pripravimo nadev. Vse sestavine za nadev zmešamo in nadev z žlico v obliki majhnih kupčkov porazdelimo po eni plasti testa. Na pripravljaene kupčke položimo drugo plast testa. Nežno pritisnemo, da se plasti združita. Nato iz kupčkov z nožem oblikujemo raviole. Lahko so okrogli, v obliki kvadrata, to lahko določite vi. Vsak oblikovan raviol potopimo v vrelo slano vodo. Ko priplava na površje, je raviol kuhan. Raviole lahko postrežemo s prej kuhano paradižnikovo omako in posujemo z naribanim parmezanom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,51 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno