Ker je rižota priljubljena jed v italijanskih restavracijah, mnogi ljudje zmotno verjamejo, da gre za jed s testeninami. A kmalu spoznajo, da je rižota pravzaprav jed pripravljena z rižem, v kateri ni niti ene testenine. Rižota je sicer enostavna jed, a vseeno moramo samim sestavinam posvetiti malo več pozornosti.
Za pripravo prave rižote moramo uporabiti posebno vrsto riža, imenovano riž arborio. Ta vrsta riža bi morala biti dostopna v skoraj vsaki večji trgovini. A, zakaj točno ta riž? Ker med kuhanjem riž arborio sprosti svoj škrob, zaradi česar je rižota tako kremasta in okusna. Rižota je običajno pripravljena z juho ali osnovo in malo vina ter veliko sira.
Mi smo se tokrat odločili za kombinacijo rižote z rakci in paradižnikom. Da bodo okusi res navdušili vaše brbončice pa ji bomo dodali še malo začimbne mešanice Sea master. Mešanica začimb za hobotnico in rakce je nastala pod rokami MasterChef zmagovalca Luke Novaka. V njej so izbrane prave začimbe, s katerimi lahko popestrite osvežilne poletne večerje. Zaradi kombinacije začimb se odlično razume tako z rakci kot hobotnico ali drugimi morskimi sadeži.
Namesto morske različice rižote lahko postrežete tudi: