Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Rižota z rakci in paradižnikom

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12
mi smo se tokrat odlocili za kombinacijo rizote z rakci in paradiznikom da bodo okusi res navdusili vase brboncice pa ji bomo dodali se malo zacimbne mesanice sea master 

Ker je rižota priljubljena jed v italijanskih restavracijah, mnogi ljudje zmotno verjamejo, da gre za jed s testeninami. A kmalu spoznajo, da je rižota pravzaprav jed pripravljena z rižem, v kateri ni niti ene testenine. Rižota je sicer enostavna jed, a vseeno moramo samim sestavinam posvetiti malo več pozornosti. 


Za pripravo prave rižote moramo uporabiti posebno vrsto riža, imenovano riž arborio. Ta vrsta riža bi morala biti dostopna v skoraj vsaki večji trgovini. A, zakaj točno ta riž? Ker med kuhanjem riž arborio sprosti svoj škrob, zaradi česar je rižota tako kremasta in okusna. Rižota je običajno pripravljena z juho ali osnovo in malo vina ter veliko sira.


Mi smo se tokrat odločili za kombinacijo rižote z rakci in paradižnikom. Da bodo okusi res navdušili vaše brbončice pa ji bomo dodali še malo začimbne mešanice Sea master. Mešanica začimb za hobotnico in rakce je nastala pod rokami MasterChef zmagovalca Luke Novaka. V njej so izbrane prave začimbe, s katerimi lahko popestrite osvežilne poletne večerje. Zaradi kombinacije začimb se odlično razume tako z rakci kot hobotnico ali drugimi morskimi sadeži.


Namesto morske različice rižote lahko postrežete tudi:

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Rižota z rakci in paradižnikom

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

  • 120 ml belega vina
  • 950 ml piščančje jušne osnove
  • 280 g arborio riža
  • 1 velika čebula
  • 1 žlica olivnega olja
  • 150 g svežih paradižnikov narezanih na koščke
  • 450 g svežih očiščenih rakcov
  • 25 g narezanega peteršilja
  • 80 g naribanega parmezana
  • sok dveh limet
  • ščep soli
  • ščep BAM začimbne mešanice za hobotnico in rakce

Navodila za uporabo:

1. Korak V majhni posodici zavremo belo vino in piščančjo jušno osnovo.
2. Korak

Riž arborio speremo s hladno vodo. Nato riž otresemo, da odstranimo odvečno količino. Opran riž, čebulo in olivno olje prestavimo v veliko ponev na srednje nizek ogenj. Pustimo, da postane čebula rahlo prosojna, to bo po približno 3 minutah.

3. Korak

Zmanjšamo toploto ognja in dodamo 1/2 količine piščančje jušne osnove z belim vinom in mešamo, da se združi z rižem. Ko se vpije, dodamo še preostalo količine juhe in vina. Nato dodamo še paradižnik in očiščene rakce ter mešam. Kuhamo še med 5 do 7 minut, dokler ni rakci ne bodo popolnoma kuhani. Dodamo peteršilj, nariban parmezan, sok 2 limet in BAM začimbno mešanico za hobotnico in rakce.  Kuhamo še dodatnih 3 do 5 minut, dokler riž ne postane kremaste strukture.

4. Korak

Lonec z rižoto odstranimo z ognja in rižoto v njem pustimo stati še 10 minut. V tem času se bo riž še vedno kuhal. Po desetih minutah postrezite še z dodatnim parmezanom.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,00 €
Skupaj:
0,00 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno