Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Rižota s hokaido bučo, kostanjem in semeni

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17
rizota s hokaido buco kostanjem in semeni

Ali z drugimi besedami: jesen na krožniku. 


Pa dober tek!



BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Rižota s hokaido bučo, kostanjem in semeni

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17

Sestavine:

  • čebula
  • česen
  • por
  • nekaj listov svežega žajbla
  • na kolobarčke narezan korenček
  • hokaido buča
  • olje
  • parmezan
  • pinjole, bučna semena, sončnična semena
  • kuhan in olupljen kostanj
  • jušna osnova (pripravimo jo z začimbno mešanico: zelenjavna osnova)
  • riž
  • sol
  • poper

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico ogrejemo na 180 ºC.

2. Korak Hokaido bučo operemo, prerežemo na pol in odstranimo semena v notranjosti. Obe polovici nato narežemo na večje krhlje. Prenesemo jih na pladenj, ki smo ga prej obložili s peki papirjem. Poškropimo z oljem in postavimo v ogreto pečico za približno 20 minut (po potrebi lahko čas pečenja podaljšamo).
3. Korak Pladenj z bučami odstranimo iz pečice in pustimo, da se rahlo ohladi. Nato krhlje narežemo na manjše kvadratke, ki jih bomo kasneje dodali v rižoto.
4. Korak Olupimo in nasekljamo čebulo ter česen, operemo in narežemo pa tudi por in korenček. Priporočamo, da korenček narežete na kolobarčke, krogce ali pa »lunice«. Zraven dodamo še nekaj listkov svežega žajbla.
5. Korak V večji ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo, česen, por, naknadno še korenček. Pražimo. Dodamo riž (npr. arborio) in ga previdno pražimo nekaj časa, da postekleni. Pred praženjem riža ni potrebno spirati, saj ravno ta škrob poskrbi za bolj gosto rižoto. Ko riž postekleni, začnemo rižoto počasi zalivati z jušno osnovo. Ko jušna osnova, ki smo jo dodali, izpari, jo znova malo dolijemo in rižoto premešamo. Postopek ponavljamo toliko časa, da je riž pripravljen. Vmes rižoto še solimo in popramo.
6. Korak

Na koncu v rižoto dodamo še štiri dodatke, ki to rižoto naredijo tako posebno:

  • Na kocke narezano in v pečici pečeno hokaido bučo.
  • Nariban parmezan.
  • Kostanj. Že skuhan in olupljen kostanj lahko kupimo v trgovini, lahko pa to naredimo tudi sami doma. Kostanje med rokami na rahlo stremo oziroma zmečkamo in previdno vmešamo v rižoto.
  • Pražena semena. V majhni ponvici segrejemo malo olja. Dodamo semena (npr. sončnična, bučna semena in pinjole) in jih na hitro prepražimo, nato pa dodamo v rižoto.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno