Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Rižota z žrebičkovim mesom in zelenjavo

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 14
rizota z zrebickovim mesom in zelenjavo

Tokrat rižota z malo drugačno izbiro mesa - žrebičkom. Izbira me ni razočarala - rižota je bila naravnost fantastična. ;)



Pa dober tek!

Ekipa Začimbe.si
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • skodelica riža (za dve osebi).
  • 200 gramov žrebičkovih pleč
  • 1 srednje velika čebula
  • 1 paradižnik
  • polovica paprike
  • korenček
  • bučka
  • olje
  • himalajska sol
  • mešanica poprov
  • lovorov list
  • mleti česen
  • parmezan
  • čili posip/v prahu ali čili kosmiči
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Pod vodo oplaknemo riž.
2
Nasekljamo čebulo, ostalo zelenjavo pa narežemo na poljubno velike koščke.
3
Žrebičkova pleča narežemo na manjše koščke.
4
V globoki ponvi oziroma posodi segrejemo olje.
5
Na segreto olje dodamo mesne koščke.
6
Z mlinčkom natremo himalajsko sol in z njo začinimo meso.
7
Ko je meso že malo pečeno, dodamo še čebulo in jo zelo rahlo prepražimo.
8
Dodamo še preostalo zelenjavo.
9
Nadaljujemo s praženjem, dokler se meso rahlo ne zapeče na vseh straneh in zelenjava rahlo zmehča.
10
Dodamo še riž in ga rahlo prepražimo.
11
Zalijemo z vodo. Riž se navadno kuha v razmerju 1:2 (skodelica riža, dve skodelici vode); kljub vsemu je bolje, da najprej dodamo malo manj vode in jo kasneje še dolivamo. Namesto vode lahko riž zalijemo tudi z jušno osnovo.Tako je rižota še bolj polnega okusa.
12
Dodamo še lovorov list.
13
Premešamo in posodo zapremo s pokrovko. Če posode ne zapremo s pokrovko, voda hitreje izpari.
14
Na šibkem ognju dušimo približno 25 minut. Čas priprave rižote je odvisen od vrste riža, ki jo uporabimo.
15
Vmes rižoto nekajkrat pomešamo. Če vidimo, da je voda izparela, jo po potrebi še dolijemo.
16
Rižoto proti koncu kuhanja začinimo še z mešanico poprov (zmeljemo z mlinčkom ali pa stremo v terilniku).
17
Ko vsa voda izpari, riž pa je mehak, je rižota pripravljena. V kolikor je riž že kuhan, voda pa še ni čisto izparela, z odprto pokrovko na šibkem ognju kuhamo še nekj minut.
18
Dobro je, če pripravljeno rižoto pustimo “počivati” vsaj še 10 minut. Iz nje poberemo lovorov list.
19
Rižoto serviramo. Po želji lahko po njej potresemo še dober parmezan in – če smo ljubitelji pekočega – še čili posip.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno