1
Operi zelenjavo, jajčevcu odstrani vrh in ga nareži na kocke. Posoli kocke jajčevca in jih položi v cedilo, da se izloči odvečna voda. Pusti jih stati približno 15 minut, nato pa speri in posuši s papirnato brisačo.
2
Naslednji korak je priprava ostale zelenjave. Bučke nareži na kolesca ali kocke. Nasekljaj čebulo, paprike prereži na polovico, odstrani semene in jih narezi na trakove. Paradižnik operi, potopi v vrelo vodo za nekaj sekund, nato pa jih olupi ter nareži na kocke. Česen olupi in drobno sesekljaj.
3
V večji ponvi segrej ekstra deviško olivno olje na srednji vročini. Dodaj nasekljano čebulo, praži nekaj minut, nato dodaj sesekljan česen in praži, dokler ne zadiši.
4
Dodaj narezane paprike in praži še nekaj minut, da se zmehčajo, nato dodaj še narezane bučke, posoli in praži, dokler se ne zmehčajo in rahlo porumenijo.
5
Dodaj narezane paradižnike, baziliko, origano in timijan ter dobro premešaj.
6
Na koncu dodaj pripravljen jajčevec, premešaj in kuhaj še nekaj minut, da se vsi okusi združijo. Po potrebi dodaj sol in sveže mlet črni poper po okusu.
7
Ratatouille okrasi s svežimi listi bazilike in po želji pokapljaj z dodatnim ekstra deviškim olivnim oljem.Slasten ratatouille z ekstra deviškim olivnim oljem je pripravljen za uživanje!