Zelenjavna juha je osnovna jed v številnih gospodinjstvih. Priprava zelenjavne juhe je odličen način za uporabo zelenjave, ki jo imamo v hladilniku. Poleg tega je slovi kot pomirjujoč in nasiten obrok, ki si ga lahko privoščimo kadarkoli v letu. Ta preprost recept za zelenjavno juho s piščancem se skriva za enostavno pripravo, brez težav pa lahko okuse in začimbe prilagodimo lastnim željam.
Kako pa pripravimo zelenjavno juho s piščancem?
Ena od odličnih lastnosti tega recepta je, da je zelo vsestranski. Uporabimo lahko katero koli zelenjavo, ki jo imamo pri roki. e imamo v hladilniku bučke, papriko, koruzo, grah ali stročji fižol, imamo odlične sestavine, s katerimi lahko pripravimo juho. Uporabimo lahko tudi različne vrste zelenja, kot so koleraba, blitva ali rukola.
Ta recept je odličen tudi zato, ker ga lahko pripravimo vnaprej in ponovno pogrejemo, ko potrebujemo hiter in enostaven obrok.
Prav tako lahko zelenjavno juho s piščancem zamrznemo, zato predlagamo, da pripravite večjo količino juhe in jo v zamrzovalniku hranimo za tiste dni, ko za kuhanje ni čas.
S tem receptom lahko navdušimo tudi vegane, preprosto le izpustimo piščanca in namesto piščančje jušne osnove uporabimo zelenjavno jušno osnovo. Dodamo lahko tudi pločevinko odcejenega in opranega fižola ali leče za nekaj dodatnih beljakovin.
Zelenjavno juho lahko pripravimo tudi na drugačne načine. Nekaj idej čaka spodaj: