Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Preprosta zelenjavna juha s piščancem

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14
preprosta zelenjavna juha s piscancem

Zelenjavna juha je osnovna jed v številnih gospodinjstvih. Priprava zelenjavne juhe je odličen način za uporabo zelenjave, ki jo imamo v hladilniku. Poleg tega je slovi kot pomirjujoč in nasiten obrok, ki si ga lahko privoščimo kadarkoli v letu. Ta preprost recept za zelenjavno juho s piščancem se skriva za enostavno pripravo, brez težav pa lahko okuse in začimbe prilagodimo lastnim željam.

Kako pa pripravimo zelenjavno juho s piščancem? 


Ena od odličnih lastnosti tega recepta je, da je zelo vsestranski. Uporabimo lahko katero koli zelenjavo, ki jo imamo pri roki. e imamo v hladilniku bučke, papriko, koruzo, grah ali stročji fižol, imamo odlične sestavine, s katerimi lahko pripravimo juho. Uporabimo lahko tudi različne vrste zelenja, kot so koleraba, blitva ali rukola. Ta recept je odličen tudi zato, ker ga lahko pripravimo vnaprej in ponovno pogrejemo, ko potrebujemo hiter in enostaven obrok.

Prav tako lahko zelenjavno juho s piščancem zamrznemo, zato predlagamo, da pripravite večjo količino juhe in jo v zamrzovalniku hranimo za tiste dni, ko za kuhanje ni čas. 

S tem receptom lahko navdušimo tudi vegane, preprosto le izpustimo piščanca in namesto piščančje jušne osnove uporabimo zelenjavno jušno osnovo. Dodamo lahko tudi pločevinko odcejenega in opranega fižola ali leče za nekaj dodatnih beljakovin.

Zelenjavno juho lahko pripravimo tudi na drugačne načine. Nekaj idej čaka spodaj:

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Preprosta zelenjavna juha s piščancem

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14

Sestavine:

  • 450 g piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 čebula, narezana na kocke
  • 2 stroka česna, sesekljana ali BAM česen v prahu
  • 2 korenčka, olupljena in narezana na kocke
  • 2 stebla zelene, narezana na kocke
  • 2 krompirja, olupljena in narezana na kocke
  • 500 ml piščančje jušne osnove
  • 225 g na kocke narezanega paradižnika
  • 1 žlička posušenega timijana
  • 1 žlička posušene bazilike
  • sol in poper po okusu
  • 60 g sesekljane špinače
  • Dodatno: nariban parmezan, hrenovke

Navodila za uporabo:

1. Korak

V velikem loncu segretem pri srednji temperaturi segrejemo olivno olje. Dodamo na kocke narezano čebulo in sesekljan česen ter ju dušimo, dokler se ne zmehčata. Dodamo na kocke narezane piščančje prsi in kuhamo, dokler ne porjavijo z vseh strani.

2. Korak

Dodamo na kocke narezano korenje, zeleno in krompir. Premešamo, da se sestavine povežejo. Prilijemo piščančjo jušno osnovo, na kocke narezan paradižnik, dodamo še posušen timijan, baziliko ter začinimo s soljo in poprom. Juho zavremo, nato zmanjšamo temperaturo in juho pustimo vreti še med 15 do 20 minut oziroma dokler se zelenjava ne zmehča.

3. Korak

Vmešamo sesekljano špinačo in kuhamo še 2 do 3 minute. Juho poskusimo in po potrebi prilagodimo začimbe. Serviramo in po želji z naribanim parmezanom in hrenovkami.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,68 €
Skupaj:
6,12 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno