Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Domači krompirjevi njoki

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 6
domaci krompirjevi njoki

Domači njoki so klasična italijanska jed, ki prinaša toplino in domačnost na krožnik z vsakim grižljajem.


Priprava domačih njokov morda zveni kot zahtevno opravilo, vendar lahko z nekaj preprostimi koraki in pravimi sestavinami vsak ustvari to okusno specialiteto. Ključ do popolnih njokov leži v izbiri prave sorte krompirja in pravilnem razmerju med moko in krompirjem, kar zagotavlja, da so njoki ravno prav mehki in puhasti.


Sledite tem preprostim korakom, ki vas bodo vodili skozi proces od kuhanja krompirja do končne postrežbe, in ne pozabite na pomemben nasvet: za boljši okus njokov krompir pred kuhanjem pustite, da se nekaj ur ali čez noč izsuši na zraku. Ta mali trik bo pripomogel k še boljši teksturi in okusu vaših doma narejenih njokov. Uživajte v ustvarjanju in seveda v izjemnem okusu, ki ga prinašajo domači njoki.

Postrežeš jih lahko s Smetanovo omako za njoke.


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Kuhanje krompirja: Krompir temeljito umijte in ga s kožo vred kuhajte v vreli slani vodi, dokler ni popolnoma mehak. To bo običajno trajalo približno 20-30 minut, odvisno od velikosti krompirjev.
2
Priprava krompirja: Ko je krompir kuhan, ga odcedite in pustite, da se nekoliko ohladi. Nato ga olupite in še toplega pretlačite. Pomembno je, da krompir pretlačite, ko je še topel, saj boste tako dobili bolj gladko maso.
3
Dodajanje sestavin: Na pretlačen krompir potresite sol, dodajte jajce in postopoma dodajajte moko. Začnite z manjšo količino moke in jo po potrebi dodajajte, saj bo preveč moke naredilo njoke trde. Meso dobro pregnetite, da dobite enotno in gladko testo. Če je testo premokro in se lepi, dodajte še malo moke. V kolikor želite, lahko po okusu na tej točki dodate še BAM česen ali čebulo v prahu za dodaten okus.
4
Oblikovanje njokov: Na pomokani površini testo razdelite na več delov in iz vsakega oblikujte svaljek. Svaljke narežite na približno 2 cm dolge kose. Vsak kos lahko dodatno oblikujete z vilicami ali posebnim valjčkom za njoke, da dobite značilne vdolbinice, ki bodo bolje zadrževale omako.
5
Kuhanje njokov: V velikem loncu zavrite vodo in jo posolite. Njoke kuhajte v večih serijah, da se med kuhanjem ne sprimejo. Ko njoki priplavajo na površje, so kuhani. To bo običajno trajalo približno 1-2 minuti. S penovko jih previdno poberite iz vode in odcedite.
6
Postrežba: Domače njoke postrezite takoj, z omako po vaši izbiri. Odlično se podajo s paradižnikovo omako, pestom ali preprosto s stopljenim maslom in sveže naribanim parmezanom.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno