Sestavine:
Sestavine:
- 1 kg krompirja, po možnosti sorta, ki je bolj suha in škrobnata
- 250-300 g pšenične moke (količina je odvisna od vlažnosti krompirja)
- 1 veliko jajce
- Sol po okusu
- Česen v prahu (po želji)
- Čebula v prahu (po želji)
Domači njoki so klasična italijanska jed, ki prinaša toplino in domačnost na krožnik z vsakim grižljajem.
Priprava domačih njokov morda zveni kot zahtevno opravilo, vendar lahko z nekaj preprostimi koraki in pravimi sestavinami vsak ustvari to okusno specialiteto. Ključ do popolnih njokov leži v izbiri prave sorte krompirja in pravilnem razmerju med moko in krompirjem, kar zagotavlja, da so njoki ravno prav mehki in puhasti.
Sledite tem preprostim korakom, ki vas bodo vodili skozi proces od kuhanja krompirja do končne postrežbe, in ne pozabite na pomemben nasvet: za boljši okus njokov krompir pred kuhanjem pustite, da se nekaj ur ali čez noč izsuši na zraku. Ta mali trik bo pripomogel k še boljši teksturi in okusu vaših doma narejenih njokov. Uživajte v ustvarjanju in seveda v izjemnem okusu, ki ga prinašajo domači njoki.
Postrežeš jih lahko s Smetanovo omako za njoke.