Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Smetanova omaka za njoke

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7
smetanova omaka za njoke

Smetanova omaka za njoke je lahko pripravljena s samo šestimi sestavinami. 

Smetanova omaka za njoke je pripravljena s samo šestimi sestavinami poleg z okusom pa navduši tudi s hitro pripravo. 

Smetanova omaka za njoke je pripravljena iz osnovnih sestavin, kot so maslo, česen in parmezan, sama priprava pa vam vzame le 20 minut.

Smetanova omaka za njoke po tem receptu bo pustila kremast, rahlo česnov, a predvsem bogat okus. Prelijemo jo lahko po ravno kuhanih testeninah kot so njoki ali ravili ali pa smetanovo omako uporabimo kot osnovo za enolončnice.

Naš osnovni recept za smetanovo omako lahko prilagodite in v osnovo dodate svoje najljubše okuse.

Obožujete baziliko? Naredite domač pesto in v smetanovo omako vmešajte 1-2 žlici pesta in tako popestrite okus.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Smetanova omaka za njoke

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 7

Sestavine:

  • 2 žlici masla (lahko slano, lahko neslano maslo)
  • 4 nasekljani stroki česna
  • 2 žlici večnamenske moke
  • 400 ml mleka
  • 30 g skodelice sveže naribanega parmezana
  • 1 do 2 žlici nasekljanega svežega peteršilja
  • sol in svež črni poper po okusu

Navodila za uporabo:

1. Korak

V veliki ponvi stopimo maslo. Ko je maslo vroče, dodamo česen in kuhamo 30 sekund oziroma dokler ne zadiši, pri tem nenehno mešamo. Pazimo, da česen ne zažge.

2. Korak

Vmešamo moko in med nenehnim mešanjem kuhamo eno minuto ali do rahlo zlate barve.

3. Korak

Postopoma premešamo mleko. Začinimo s soljo in poprom. Kuhamo, dokler se zmes ne zgosti, to bo približno 1 do 2 minuti, občasno premešamo. Če nastanejo grudice, jih odstranimo tako, da zmes dobro premešamo.Čas kuhanja je odvisen od več dejavnikov, a velja pravilo: omaka je pravilno zgoščena omaka, ko ostane še na zadnjem delu žlice.

4. Korak

Nato vmešamo še parmezan in peteršilj in jo postrežemo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,51 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno