Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Tedenski jedilnik za kosila

  • Čas branja Čas branja: 4 minute
tedenski jedilnik za kosila

Tedenski jedilnik je lahko v pomoč posameznikom ali družinam, da si tako zagotovijo uravnoteženo in zdravo prehrano. Pomaga lahko tudi pri nakupovanju živil in pripravi obrokov, saj zagotavlja jasen načrt za ves teden. Za vas smo pripravili sedem različnih jedi, ki lahko poenostavijo pripravo vaših jedi.

Tedenski jedilnik za kosilo je načrtovan seznam obrokov, ki bodo postreženi za kosilo vsak dan v tednu. Običajno vključuje različne jedi, ki so hranljive, nasitne in enostavne za pripravo. Jedilnik lahko vključuje možnosti za ljudi z različnimi prehranskimi potrebami, kot so vegetarijanski, veganski ali brezglutenski obroki.

Tedenski jedilnik je lahko v pomoč posameznikom ali družinam, da si tako zagotovijo uravnoteženo in zdravo prehrano. Pomaga lahko tudi pri nakupovanju živil in pripravi obrokov, saj zagotavlja jasen načrt za ves teden. Za vas smo pripravili sedem različnih jedi, ki lahko poenostavijo pripravo vaših jedi.

1. Rižota s piščancem


Rižota je klasična italijanska jed, ki ne zahteva posebnih kulinaričnih spretnosti niti posebnih sestavin. Gre za jed, ki jo pripravimo iz riža Arborio, ki ga počasi skuhamo v jušni osnovi.  Rižota je poleg vsega tudi jed, ki slovi po hitri in enostavni pripravi in postreže s hranljivim obrokom. Kuhanemu rižu lahko dodamo več različnih sestavin, med drugim tudi piščanca. Tokrat je pred vami recept za rižoto s piščancem.

2. Falafel z zelenjavo


Falafel z zelenjavno prilogo je zdrav in hranljiv obrok, ki je kot nalašč za vegetarijance in vegane ter za vse, ki iščejo okusen in nasiten obrok. Pripravljena mešanica na osnovi čičerike se oblikuje v majhne kroglice ali polpete, ki se nato ocvrejo, dokler ne dobimo hrustljavih kroglic s puhasto notranjostjo. Ko se kroglice spremenijo v hrustljav falafel, ga lahko skupaj s svežo zelenjavo postrežemo kot samostojno jed ali pa ga položimo na kos kruha ali z njim pripravimo "wrap". Recept za falafel čaka tukaj.

3. Kruhovi cmoki s kremasto gobovo omako


Tradicionala jed, s katero nikoli ne zgrešimo. Sama priprava sicer ni zahtevna, a nam vzame malo več časa, zato predlagamo, da jih na jedilniku umestimo na dan, ko imamo za pripravo kosila malo več časa. Kruhove cmoke pripravimo iz starega kruha, jajc, mleka ter mešanice različnih zelišč in začimb. Mešanico nato oblikujemo v cmoke in kuhamo toliko časa, dokler ne postanejo mehki. Ob kruhove cmoke postrežemo še kremno gobovo omako, recept čaka tukaj.

4. Tortelini z rikoto in špinačo


Testenine nikoli niso napačna ideja, ko izbiramo tematiko jedi za kosilo. Tortelini z rikoto in špinačo so vrsta testeninske jedi, običajno so sestavljeni iz majhnih testenin in oblikovani v obliko podobno obroču. Torteline lahko tudi napolnimo, v našem receptu jih bomo napolnili z mešanico sira rikota in špinače. Jed je primerna za dni, ko nam za pripravo kosila ne ostane prav veliko časa. Recept čaka tukaj.

5. Tortilje s piščancem


Če iščete idejo za hitro kosilo, ste na pravem mestu. Tortilje s piščancem vas kot nasitna malica pospremijo tudi v službo, saj jih lahko pripravimo en dan prej in v neprodušno zaprti posodi prihranimo do naslednjega dne. Same tortilje so običajno pripravljene iz koruzne ali pšenične moke in vode, spečejo pa se kar na vroči ponvi ali direktno na rešetki žara ali pečice. Receptu za tortilje dodamo še malo zelenjave, sira in omak in tako ustvarimo odlično jed. Mi smo poleg zelenjave dodali še koščke piščančjega mesa, za kremni okus pa smo dodali še malo kisle smetane. Recept čaka tukaj.

6. Perutničke v pečici


Perutničke so jed, ki se nemalokrat znajdejo na naših krožnikih. Perutničke v pečici navdušijo tako kot kosilo, zaradi enostavne priprave pa so primerne tudi za večerjo. Perutničke običajno pripravljamo na žaru ali pa jih popečemo v ponvi. Tokrat pa smo pripravili recept, kako jih pripraviti v pečici. Pečene perutničke v pečici so bolj zdrava alternativa ocvrtim, lahko pa jih uživamo tudi kot prigrizek, predjed ali kot že rečeno, glavno jed.

7. Njoki v smetanovi omaki


Njoki v smetanovi omaki so klasična italijanska jed. Mehke in blazinaste krompirjeve cmoke skuhamo, nato pa jih prelijemo z bogato in prijetno smetanovo omako. Njoki so narejeni iz kuhanega zmečkanega krompirja, moke in jajc. Običajno jih skuhamo v slani vodi, dokler ne splavajo na površje. Nato ji dodamo še smetanovo omako. Pripravimo jo iz smetane, masla, česna in parmezana. Vse sestavine skuhamo, dokler omaka ne postane gosta in kremasta. Kuhani njoki se nato prelijejo s smetanovo omako in tako ustvarijo hiter, a nasiten obrok.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-1,66 €
Skupaj:
14,94 €

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno