Tortilje s piščancem so lahko hitro pripravljeno kosilo, večerja ali malica za v službo. Pripravljene so iz dobro poznanih sestavin. Same tortilje so običajno pripravljene iz koruzne ali pšenične moke in vode, spečejo pa se kar na vroči ponvi ali direktno na rešetki žara ali pečice. Receptu za tortilje dodamo še malo zelenjave, sira in omak in tako ustvarimo odlično jed.
1. Kaj so tortilje s piščancem in kako jih pripravimo?
Tortilje s piščancem so v bistvu polnjene tortilje. Napolnimo jih lahko piščancem in drugimi sestavinami, kot so zelenjava, sir in omake. Glede na izbrani recept se lahko ti dodatki ali polnilo razlikujejo.
Na primer v mehiški kuhinji, lahko tortilje s piščancem lahko pripravimo tudi kot piščančji tacos. Gre v bistvu za podobno jed. Tacosi so majhne tortilje, polnjene z začinjenim in kuhanim piščancem ter dodatki, kot so solata, paradižnik, čebula in salsa.
Druga priljubljena mehiška jed so enchiladas s piščancem, pri katerih se kuhan piščanec skupaj s sirom in čilijevo omako zvije v tortilje, ki se nato spečejo v pečici.
V drugih kuhinjah, kot naprimer v jugozahodni kuhinji, se tortilje s piščancem lahko nanašajo na jedi, ki jo poimenujejo "piščančje fajitas". Pripravljene so iz mariniranih in na žaru pečenih piščančjih trakcov, postreženih s toplimi tortiljami in dodatki, kot so dušena čebula in paprika.
Ne glede na vrsto jedi so tortilje s piščancem lahko okusen in zadovoljiv obrok, ki ga uživajo številni ljudje po vsem svetu.
BAM nasvet, s katerim bodo tortilje s piščancem zares okusne: Dobro začinimo piščanca. Piščanca začinimo z najljubšimi začimbami in zelišči in tako obogatimo njegov okus. Pri tem se odlično obnesejo mehiške začimbne mešanice, kot so kumina, čili v prahu in origano, prav tako zelišča, kot sta timijan in rožmarin. Za začinjanje priporočamo BAM začimbno mešanico za Fajite in tortilje.