Polnjene tortilje iz pečice
Čas priprave:
45 min
Težavnost:
3
Št. sestavin:
25
|
|
Mehiška kuhinja je zelo razširjena tudi v naših krajih. Kdo ne pozna izrazov, kot so: tacos, fajitas, tortilje... Ker je v naših trgovina možno kupiti tortilje, in jih ni treba pripravljati doma, je tudi njihova uporaba v domači kuhinji kar pogosta.
Mi smo danes tortilje napolnili z nadevom in ji porinili v pečico. Vas zanima okus? Pridružite se nam pri skupnem ustvarjanju.
Ob polnjenih tortiljah iz pečice ponudite skledo zelene solate.
Morda ne veš
Začimbna mešanica fajita, je rahlo pikantna, zato jo prvič uporabite v manjši količini. Ob kasnejši uporabi jo lahko dodate več, če vam prija.
Zelenjava in vrsta mesa, vse kar uporabite za nadev, je lahko iste vrste kot v receptu, lahko pa je izbor vaših najljubših sestavin. Samo, ne pozabite dodati malo duše (pikantnosti).
Tako pripravljene tortilje so veliko bolj tople in mehke za uživanje, kot tiste, ki jih napolnimo sami. Pa tudi nadev je bolj obstojen v taki izvedbi. Lotimo se jih z nožem in vilicami ali pa kar z rokami.
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)
RECEPT: Tortilje s piščancem