
Sestavine:
- 3 ponve
- štedilnik
- kuhalnico
- pečico
- pekač
- peki papir
- nož
- desko
- žlico
- 16 zobotrebcev
- 500 g piščančjega mesa
- polovico male konzerve koruze
- polovice male konzerve fižola
- luštrek
- 1 paradižnik
- začimbno mešanico fajita
- 1 veliko čebulo
- pest tenko narezanega svežega zelja
- 1 manjšo bučko
- 1 zeleno papriko
- 1 rumeno papriko
- 3 manjše korenčke
- sol
- 1 kislo smetano
- paket ribanega sira
Navodila za uporabo:
1
Čebulo olupite in narežite na tenke trakove. Zelje, paprike in bučke operete in narežite na tenke trakove. Korenje olupite in narežete na tenke kolobarje. Paradižnik operete in narežete na manjše koščke. Meso narežete na manjše kose.
2
Lotite se priprave treh nadevov v treh ponvah. Tako bodo sestavine obdržale svoj okus, obenem pa bo en nadev lahko bolj pikanten.
3
V prvo ponev nalijte nekaj olja in na njem popražite čebulo. Dodajte ji zelje, sol in začimbno mešanico fajita in podušite do mehkega.
4
V drugi ponvi na maščobi popečete meso. Popečenemu mesu dodajte koruzo, fižol in paradižnik, posolite, dodajte luštrek in malo podušite.
5
V tretjo ponev pa, ravno tako na olje, naenkrat stresite paprike, bučke in korenje, posolite, premešajte, pokrijte s pokrovko in malo podušite.