Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Polnjene tortilje iz pečice

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 25
polnjene tortilje iz pecice

Mehiška kuhinja je zelo razširjena tudi v naših krajih. Kdo ne pozna izrazov, kot so: tacos, fajitas, tortilje... Ker je v naših trgovina možno kupiti tortilje, in jih ni treba pripravljati doma, je tudi njihova uporaba v domači kuhinji kar pogosta. Mi smo danes tortilje napolnili z nadevom in ji porinili v pečico. Vas zanima okus? Pridružite se nam pri skupnem ustvarjanju. 

Ob polnjenih tortiljah iz pečice ponudite skledo zelene solate.


Morda ne veš
Začimbna mešanica fajita, je rahlo pikantna, zato jo prvič uporabite v manjši količini. Ob kasnejši uporabi jo lahko dodate več, če vam prija.


Zelenjava in vrsta mesa, vse kar uporabite za nadev, je lahko iste vrste kot v receptu, lahko pa je izbor vaših najljubših sestavin. Samo, ne pozabite dodati malo duše (pikantnosti).


Tako pripravljene tortilje so veliko bolj tople in mehke za uživanje, kot tiste, ki jih napolnimo sami. Pa tudi nadev je bolj obstojen v taki izvedbi. Lotimo se jih z nožem in vilicami ali pa kar z rokami.


Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)

RECEPT: Tortilje s piščancem

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Polnjene tortilje iz pečice

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 25

Sestavine:

  • 3 ponve
  • štedilnik
  • kuhalnico
  • pečico
  • pekač
  • peki papir
  • nož
  • desko
  • žlico
  • 16 zobotrebcev
  • 500 g piščančjega mesa
  • polovico male konzerve koruze
  • polovice male konzerve fižola
  • luštrek
  • 1 paradižnik
  • začimbno mešanico fajita
  • 1 veliko čebulo
  • pest tenko narezanega svežega zelja
  • 1 manjšo bučko
  • 1 zeleno papriko
  • 1 rumeno papriko
  • 3 manjše korenčke
  • sol
  • 1 kislo smetano
  • paket ribanega sira

Navodila za uporabo:

1. Korak Čebulo olupite in narežite na tenke trakove. Zelje, paprike in bučke operete in narežite na tenke trakove. Korenje olupite in narežete na tenke kolobarje. Paradižnik operete in narežete na manjše koščke. Meso narežete na manjše kose.
2. Korak Lotite se priprave treh nadevov v treh ponvah. Tako bodo sestavine obdržale svoj okus, obenem pa bo en nadev lahko bolj pikanten.
3. Korak V prvo ponev nalijte nekaj olja in na njem popražite čebulo. Dodajte ji zelje, sol in začimbno mešanico fajita in podušite do mehkega. 
4. Korak V drugi ponvi na maščobi popečete meso. Popečenemu mesu dodajte koruzo, fižol in paradižnik, posolite, dodajte luštrek in malo podušite. 
5. Korak V tretjo ponev pa, ravno tako na olje, naenkrat stresite paprike, bučke in korenje, posolite, premešajte, pokrijte s pokrovko in malo podušite. 

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,79 €
Skupaj:
7,90 €7,11 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno